Αύριο οι ανακοινώσεις για το Fuel Pass - Τα μέτρα


Στην σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Οικονομικών, Ενέργειας, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης αποφασίστηκαν τα μέτρα για την επέκταση του Fuel Pass.

  • 20/6/2022

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του κυβερνητικού επιτελείου για τα ενεργειακά στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ενέργειας, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε αυτή, οριστικοποιήθηκαν τα μέτρα για την επέκταση του Fuel Pass, η οποία θα έχει τρίμηνη διάρκεια.

Αύριο θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για το Fuel Passαπό τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι διευρυμένο ως προς το ποσό όσο και ως προς τον αριθμό των δικαιούχων.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, το νέο μέτρο επιδότησης καυσίμων προβλέπει τα εξής: Για την επιδότηση της βενζίνης θα συνεχιστεί το σύστημα του Fuel Pass, με το ποσό της επιδότησης να είναι αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη φορά, περίπου στα 60-65 ευρώ.

Παράλληλα, θα διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια, αυξάνοντας πιθανότατα τους δικαιούχους με οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ, όπως συνέβη και με το power pass.

Για το diesel κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα, δηλαδή από τα 0,12 ευρώ θα φτάσει τα 0,15 ευρώ το λίτρο.

Το νέο μέτρο θα έχει διάρκεια τρεις μήνες και θα ισχύει για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.