Αυτά είναι τα νέα ηλεκτρικά crossover της Toyota


ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΑ CROSSOVER ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΓΚΑΜΑ ΤΗΣ Η TOYOTA ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΙΕΡΡΕΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ.

  • 25/6/2020

Τη δική ηλεκτρικήαντεπίθεση ετοιμάζει η Toyota, καθώς μέσα στα επόμενα χρόνια οι Ιάπωνες πρόκειται να προσθέσουν στην γκάμα τους τουλάχιστον δύο ηλεκτροκίνητα crossovers.

Tα ηλεκτροκίνητα crossovers της ιαπωνικής φίρμας ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά τη διαρροή των πρωτόλειων σχεδίων τα οποία προορίζονταν για την υπηρεσία ευρεσιτεχνιών της Κίνας.

Το ένα από τα δύο crossover θυμίζει έντονα τον σχεδιασμό του BMW i3 και με δεδομένη τη συνεργασία ανάμεσα στις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες δεν αποκλείεται να μοιράζεται και άλλα στοιχεία από το ηλεκτρικό city car των Βαυαρών.

Μεγαλύτερο σε διαστάσεις θα είναι το δεύτερο ηλεκτρικό crossover της Toyota όντας στο μέγεθος της BMW iX3 ή αν προτιμάτε του Audi e-Tron.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και τα δύο crossovers θα βασίζονται στην πλατφόρμα e-TNGA της Toyota, με τη χωρητικότητας των συσσωρευτών να ξεκινά από τις 50 kWh και να φτάνει τις 100 kWh.

Αντιστοίχως, η αυτονομία υπολογίζεται ότι θα έχει αφετηρία τα 300 χιλιόμετρα, φτάνοντας στις κορυφαίες εκδόσεις ακόμα και τα 600 χιλιόμετρα.

Και οι δύο ηλεκτροκίνητες προτάσεις της Toyota θα ξεκινήσουν την εμπορική πορεία τους το 2022, πιθανώς από την Κίνα, η  οποία αποτελεί η μεγαλύτερη -με διαφορά- αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στον πλανήτη.