Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες της Alfa Romeo Tonale! (photos)


Η πολυαναμενόμενη πρόταση της μιλανέζικης φίρμας αποκαλύπτεται μέσα από μια σειρά φωτογραφιών που διέρρευσαν λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση.

  • 8/2/2022

Και ναι… Μετά από μήνες αναμονής και μόλις λίγες ώρες πριν από την επίσημη παρουσίαση, διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες από την Alfa Romeo Tonale μέσα από το πολωνικό site autogaleria.pl αλλά και την ίδια τη Stellantis ή οποία ανέβασε ένα πλήρες βίντεο στο διαδίκτυο πριν αντιληφθεί το λάθος της και το "κατεβάσει"!

Αυτό το οποίο εξάγεται ως συμπέρασμα από την αποκάλυψη είναι ότι μοντέλο παραγωγής διαφέρει αρκετά σε σχέση με τo concept που είχαμε δει πριν μερικά χρόνια και το 90% της ταύτισης που ακούγαμε, δεν επαληθεύτηκε στον βαθμό τουλάχιστον που περιμέναμε. Το σημείο που εμφανίζεται να διαφέρει σε μεγάλο βαθμό είναι το πίσω μέρος, με την "αιχμηρή" εικόνα να δίνει τη θέση της σε μια πιο... στρογγυλεμένη σχεδίαση.

Για πρώτη φορά βλέπουμε και το πλήρες εσωτερικό όπου τα βλέμματα τραβάει η "αιωρούμενη" οθόνη του συστήματος πολυμέσων, λεπτομέρειες για την οποία θα μάθουμε αργότερα μέσα στην ημέρα.

Αναφορικά με τις διαστάσεις της η Tonale αναμένεται να είναι ελαφρώς μικρότερη σε σχέση με την Stelvio και τα νούμερα που έχουν κυκλοφορήσει μιλάνε για μεταξόνιο 2.636 χιλιοστών, μήκος 4.258 χιλιοστών, πλάτος 1.835 χιλιοστών και ύψος 1.604 χιλιοστών. Την ίδια στιγμή οι ζάντες εμφανίζονται κατά πολύ μικρότερες σε σχέση με την διάμετρο των 21 ιντσών που είχαμε δει στο concept και η αλήθεια είναι ότι δεν "κουμπώνουν" αρμονικά με τον συνολικό σχεδιασμό.

Στα κινητήρια σύνολα η αναμενόμενη diesel έκδοση των 1.6 L. των 130 PS φαίνεται ότι θα είναι διαθέσιμη μόνο για συγκεκριμένες αγορές ενώ η αμιγώς ηλεκτρική πρόταση πάει πιο πίσω και ενδέχεται να παρουσιαστεί σε δεύτερο χρόνο.

Από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες εκδόσεις βενζίνης θα είναι υπερτροφοδοτούμενες, με το 3κύλινδρο σύνολο να αποδίδει 130 ή 160 PS, με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, ενώ θα υπάρχει και η βοήθεια ήπιου υβριδικού συστήματος (MHEV) των 48-Volt.

Το plug-in υβριδικό, το πρώτο στην ιστορία της Alfa Romeo, προορίζεται για το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας, θα περιλαμβάνει έναν 1.300άρη turbo κινητήρα με απόδοση 275 PS ενώ η κίνηση θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων.

Η πρόταση λέγεται ότι θα μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά σε αστικό περιβάλλον έως και για 80 km. Η Alfa Romeo τονίζει το «αστικό περιβάλλον» αφού λογικά ο συγκεκριμένος αριθμός θα πέφτει αρκετά όταν το όχημα βγει στον αυτοκινητόδρομο.

Η Tonale θα παρουσιαστεί μέσα από μόλις δύο εκδόσεις (Super and T.I.) και δύο εξοπλιστικά πακέτα (Sprint and Veloce). Αυτή η στρατηγική αποκαλύπτει την πρόθεση της Alfa Romeo να απλοποιήσει τα πράγματα και μην μπλέξει το αγοραστικό κοινό με πολλές διαφορετικές επιλογές.

Θυμίζουμε ότι η επίσημη παρουσίαση έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Πατήστε εδώ για να δείτε ζωντανά σε live streaming την επίσημη παρουσίαση 

Πηγή: autogaleria.pl