Αυτές είναι οι τιμές του πολυτελούς DS 9 στην Ελλάδα


Το νέο πολυτελές sedan της DS είναι διαθέσιμο προς παραγγελία στην Ελλάδα, με την εγχώρια αντιπροσωπεία να ανακοινώνει τον πλήρη τιμοκατάλογο και τις διαθέσιμες εκδόσεις. 

  • 16/3/2022

Τοποθετημένο στην κορυφή της γκάμας της DS Automobiles, το DS 9 έρχεται στην ελληνική αγορά για να μπει στην ανταγωνιστική κατηγορία των premium sedan. Με μήκος 4,93 μέτρα, πλάτος 1,93 μέτρα και ύψος 1,46 μέτρα, το DS 9 είναι σχεδιασμένο σε μια νέα έκδοση της πλατφόρμας EMP2 (EMP2 V2.3) και αποτελείται από ένα μακρύ μεταξόνιο (2.90 μέτρα) που ωφελεί σε μεγάλο βαθμό τους επιβάτες της πίσω σειράς καθισμάτων.

Το μοντέλο συνεχίζει να «πατάει» πάνω στη σχεδιαστική γλώσσα της DS Automobiles με ένα ισχυρό και εκφραστικό εμπρός μέρος, μια μάσκα με παραμετρική τρισδιάστατη σχεδίαση με εφέ διαμαντιών, η οποία πλαισιώνεται από τα DS WINGS που είναι χαρακτηριστική σχεδιαστική υπογραφή της φίρμας.

Ο φωτισμός χαρακτηρίζεται από την τεχνολογία DS ACTIVE LED VISION με μονάδες που περιστρέφονται κατά 180°, με έμφαση στα μοτίβα «Pearl» κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στο καπό, υπάρχει μια επιφάνεια με το φινίρισμα "Clous de Paris" που παραπέμπει σε υψηλή ωρολογοποιία και είναι η πρώτη φορά που αυτή η τεχνοτροπία χρησιμοποιήθηκε στην εξωτερική σχεδίαση του οχήματος.

Η ρευστότητα της ενιαίας σχεδιαστικής γραμμής μεταφράζεται από ένα περίγραμμα που ρέει αδιάκοπα από τη μάσκα πάνω από το καπό, το παρμπρίζ, την οροφή και το πορτ μπαγκάζ. Την ίδια στιγμή οι πλευρές ενισχύονται από τις ενσωματωμένες λαβές των θυρών στο χρώμα του αμαξώματος, δημιουργώντας μια ευχάριστη αντίθεση με τη γραμμή που εκτείνεται από τους μπροστινούς προβολείς έως τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Στο πίσω μέρος τα φτερά, το σήμα και το καπό του χώρου αποσκευών ενώνονται σχεδιαστικά ενώ τα πίσω φωτιστικά σώματα τονίζονται από τις πλαϊνές διακοσμητικές λωρίδες, αποτίοντας φόρο τιμής στα σχεδιαστικά στοιχεία των μεγάλων Γάλλων αμαξοποιών της δεκαετίας του 1930. Παράλληλα, το λεπτό τρίτο φως φρένων βοηθά το πίσω μέρος να φαίνεται πιο φαρδύ και συνδυάζεται αρμονικά με το κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ.

Στο εσωτερικό έχουν επιλεχθεί κορυφαίας ποιότητας υλικά που αποπνέουν εμφατικά τον premium χαρακτήρα του μοντέλου σε όλο το εύρος της καμπίνας. Το ταμπλό έχει επενδυθεί με δέρμα Nappa, ενώ δερμάτινες είναι και οι επενδύσεις τόσο των μπροστά όσο και των πίσω καθισμάτων τα οποία είναι θερμαινόμενα, προσφέρουν μασάζ ενώ συμνπληρώνονται από ρυθμιζόμενα προσκέφαλα. Η οροφή και τα αλεξήλια έχουν επενδυθεί με Alcantara ενώ η συνολική αίσθηση απογειώνεται από τα κρυστάλλινα πλήκτρα αφής.

Η γκάμα των εκδόσεων του DS 9 είναι βασισμένη γύρω από δύο εξοπλιστικά πακέτα, τα PERFORMANCE LINE Plus και RIVOLI Plus. Το DS 9 PERFORMANCE LINE έχει εσωτερικό σε μαύρη Alcantara, το αμάξωμα έχει εμβλήματα σε χρώμιο στις εμπρός θύρες με το λογότυπο DS PERFORMANCE LINE, όπως και στα DS WINGS. Η Gloss Black μάσκα φέρει επίσης το σήμα DS PERFORMANCE LINE και οι τροχοί ελαφρού κράματος, είναι μαύροι σε σχέδιο «MONACO» με διάμετρο 19 ιντσών.

Από την άλλη, το εμπνευσμένο από την περιοχή Tuileries στο Παρίσι, DS 9 RIVOLI Plus συνδέει ποιοτικά υλικά με εξαιρετική επένδυση σε σχήμα διαμαντιού. Προσφέρονται τρεις διαφορετικές επιλογές καμπίνας: Basalt Black Leather κατασκευασμένο από δέρμα ή OPERA με, προαιρετικά, δύο χρώματα από δέρμα Nappa που χαρακτηρίζονται από καθίσματα με ταπετσαρία που προσομοιώνουν την τεχνική bracelet, σε κόκκινο ή μαύρο Rubis.

Το DS 9 θα προσφέρεται με ένα υβριδικό σύνολο E-TENSE plug-in που περιλαμβάνει έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα PureTech και ηλεκτρικό κινητήρα, εμφανίζοντας συνολική ισχύ 225 PS, ενώ είναι ικανός να καλύψει 48 km  (WLTP) σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών. Με μπαταρία 11,9 kWh, οι εκπομπές CO2 κυμαίνονται μεταξύ 33 και 35 γρ./χλμ., ανάλογα με τις προδιαγραφές, με κατανάλωση 1,5 λτ./100 χλμ. στον συνδυασμένο κύκλο WLTP.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 8 σχέσεων, έχει μέγιστη ισχύ 110 PS και 320 Nm. Χρησιμοποιείται για εκκίνηση από στάση, ενίσχυση της επιτάχυνσης και για την οδήγηση σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών σε ταχύτητες έως 135 km./h.

H γκάμα των εκδόσεων συμπληρώνεται από δύο ακόμη μονάδες E-TENSE, μία με 250 PS, μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς και μεγαλύτερη αυτονομία και μία με 360 PS με έξυπνη τετρακίνηση που έχει εξελιχθεί ειδικά για το DS9 από την DS PERFORMANCE. Διατίθεται επίσης με βενζινοκινητήρα PureTech 225 PS, ενώ όλες οι εκδόσεις του μοντέλου προσφέρονται με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων.

Δείτε τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του DS 9

ΕΚΔΟΣΗΤΙΜΗ
ΒΕΝΖΙΝΗΣ 
1.6 PureTech 180 EAT8 Performance Line Plus53.350€
1.6 PureTech 180 EAT8 Rivoli Plus59.250€
PLUG-IN HYBRID 
E-Tense 225 Performance Line Plus60.800€
E-Tense 225 Rivoli Plus64.600€
E-Tense 250 Performance Line Plus61.750€
E-Tense 250 Rivoli Plus65.500€
E-Tense 360 4×4 Performance Line Plus69.900€
E-Tense 360 4×4 Performance Plus73.700€

Πηγή: DS