Αυτή είναι η ακριβότερη Mustang που υπάρχει!


Το αξιοθαύμαστο είναι πως δεν πρόκειται για μια Mustang παραγωγής αλλά για ένα πρωτότυπο μοντέλου του 1965.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: MECUM
  • 20/7/2020

H Ford είχε κατασκευάσει συνολικά 36 ειδικές εκδόσεις GT350R εκ των οποίων οι δύο ήταν πρωτότυπα αυτοκίνητα. Το ένα από αυτά ήταν αυτό με κωδική ονομασία 5R002 και είχε πωληθεί το 1966 για 4.000 δολάρια. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο αυτοκίνητο και ένα από τα πολλά που είχε οδηγήσει ο Ken Miles, τον οποίο είχε υποδυθεί με μεγάλη επιτυχία στην ταινία Ford v. Ferrari ο Christion Bale.

Πρόσφατα η εν λόγω Mustang GT350R πωλήθηκε από σε δημοπρασία που διοργάνωσε η εταιρία Mecum έναντι 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων και αν σε αυτό το ποσό προστεθούν οι σχετικοί φόροι τότε το σύνολο φτάνει τα 3,85 εκ.

Με άλλα λόγια αυτή η Mustang είναι η ακριβότερη που έχει πωληθεί ποτέ ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 3,74 εκ. δολαρίων που είχε μια Mustang Bullitt που είχε οδηγήσει ο Steve McQueen.

Η Mustang GT350R είχε και το παρατσούκλι «Flying Mustang» αφού πολλοί την θεωρούν ως το σημαντικότερο στην ιστορία του μοντέλου με race στήσιμο. Το ατού της ήταν ένας δυνατός V8 των 4,7 lt που χάριζε απίστευτες επιδόσεις στη συγκεκριμένη Mustang από την οποία είχαν αφαιρεθεί διάφορα εξαρτήματα ώστε να μειωθεί όσο το δυνατόν το βάρος της.

Αξιοσημείωτο είναι πως η αναπαλαίωση του αυτοκινήτου έγινε με πιστοποιημένα εξαρτήματα από την Ford και διήρκησε τέσσερα χρόνια!