Αυτή είναι η αμύθητη περιουσία του Hamilton


O Hamilton καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, αποτελώντας μεταξύ άλλων και τον πλουσιότερο πιλότο στην ιστορία της Formula 1 και ένας από τους καλύτερα αμειβόμενους αθλητές του πλανήτη.

  • 2/1/2021

Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα O L. Hamilton έγινε ο πρώτος εν ενεργεία οδηγός αγώνων που αποκτά τον τιμητικό τίτλο του «Sir», ενώ βάσει των αριθμών αποτελεί και ο πλέον επιτυχημένος πιλότος στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1.

Ωστόσο, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής διακρίνεται και εκτός των αγωνιστικών χώρων έχοντας καταφέρει να προσελκύσει ουκ ολίγους χορηγούς και να προσθέσει αρκετά μηδενικά στον τραπεζικό λογαριασμό του.

Σύμφωνα με το Forbes, ο L. Hamilton κερδίζει περίπου 54 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, ποσό που προκύπτει αθροίζοντας την αμοιβή του Βρετανού από την Mercedes AMG Petronas (42 εκ. δολάρια με εκείνη που προέρχεται από τους βασικούς χορηγούς του (12 εκ. δολάρια).

Στη λίστα των τελευταίων, μάλιστα, ήρθε να προστεθεί πρόσφατα και η LG, χωρίς φυσικά να έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της συμφωνίας ανάμεσα στον Βρετανό Παγκόσμιο Πρωταθλητή και την κορεατική εταιρεία.

Στη λίστα των τελευταίων, μάλιστα, ήρθε να προστεθεί πρόσφατα και η LG, χωρίς φυσικά να έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της συμφωνίας ανάμεσα στον Βρετανό Παγκόσμιο Πρωταθλητή και την κορεατική εταιρεία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η περιουσία του L. Hamilton αγγίζει τα 300 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα σχεδόν 80 εκατομμύρια δολάρια… εκπροσωπούνται από τις δύο πολυτελείς κατοικίες που διατηρεί ο Βρετανός σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο.

Φυσικά η ακίνητη περιουσία του δεν περιορίζεται στις δύο μητροπόλεις, καθώς ο L. Hamilton διατηρεί κατοικίες στη Nyon και στο κοσμοπολίτικο Monaco.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή με την ομάδα της Mercedes AMG Petronas δεν έχει ανανεωθεί ακόμα, ωστόσο, κρίνοντας από τις δηλώσεις και των δύο πλευρών απομένουν οι τυπικές διατυπώσεις για να κλείσει η συμφωνία που θα διατηρήσει τον L. Hamilton στις τάξεις της γερμανικής ομάδας για μία ακόμα αγωνιστική σεζόν.

Υπάρχουν, βέβαια, και αυτοί που αφήνουν να εννοηθεί ότι πίσω από την καθυστέρηση των ανακοινώσεων για την επέκταση της συνεργασίας τους, βρίσκεται η απροθυμία της Mercedes να ικανοποιήσεις τις… παράλογες απαιτήσεις του L. Hamilton, ο οποίος είναι γνωστός για τις ιδιαιτερότητές του και το εύθραυστο της ψυχολογίας που απαιτεί την ειδική… διαχείριση των αγαπημένων του προσώπων και σκυλιών του Βρετανού.

Διαβάστε ακόμα:

H ασύλληπτη συλλογή αυτοκινήτων του Lewis Hamilton

F1: Βγάζει μάτια ο νέος κινητήρας της Ferrari