Αυτή είναι η ηλεκτροκίνητη Mercedes-Benz GLA


Η ανακοίνωση της Mercedes-Benz ότι ηλεκτροκίνητη EQA θα βασιστεί στη νέα GLA έδωσε το έναυσμα για τη σχεδιαστική αποτύπωση του αυτοκινήτου που πρόκειται πολύ σύντομα να περάσει στη γραμμή παραγωγής.

  • 16/12/2019

Ο κύβος ερρίφθη. Το επόμενο ηλεκτροκίνητο SUV στην γκάμα της Mercedes-Benz πρόκειται να βασιστεί στη δεύτερη κατά σειρά γενιά της GLA, μεταφέροντας αρκετά εκατοστά πάνω από το έδαφος τον σχεδιαστικό κώδικα του πρωτότυπου EQA που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2017 και έκτοτε… αγνοείται.

Εκείνη την εποχή η EQA εφοδιαζόταν με δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 272 ίππων καθώς και με μπαταρίες ιόντων λιθίου 60 kWh οι οποίες εξασφάλιζαν αυτονομία 400 χιλιομέτρων.

Βέβαια, δύο χρόνια μετά τα παραπάνω νούμερα θα μπορούσαν να θεωρηθούν ακόμα και… οριακά, αν τα αντιπαραβάλλει κανείς με εκείνα των μοντέλων της Tesla και ειδικότερα του Model Y που ετοιμάζεται μέσα στους επόμενους μήνες να περάσει στη γραμμή παραγωγής.

H πληροφορία ότι η EQA θα αποτελεί ουσιαστικά την ηλεκτροκίνητη έκδοση της νέας Mercedes-Benz GLA ήρθε από τον επικεφαλής της γερμανικής φίρμας, Ola Kallenius, στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρεμιέρας του μικρομεσαίων διαστάσεων SUV, η εμπορική διάθεση του οποίου θα ξεκινήσει στα τέλη της άνοιξης.

Αντιθέτως το λανσάρισα της ηλεκτροκίνητης EQA δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν το 2022, ακολουθώντας την παγκόσμια πρώτη της plug-in υβριδική έκδοση της A-Class  που θα εισάγει την γκάμα των μικρομεσαίων προτάσεων στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.