H Mercedes EQA θα έχει το αμάξωμα της GLA


Η είδηση επιβεβαιώθηκε από μια εικόνα που προβλήθηκε στην διάρκεια της παρουσίασης της νέας GLA.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/12/2019

Χτες μόλις πραγματοποιήθηκε η παγκόσμια πρεμιέρα της ολοκαίνουργιας γενιάς της GLA, της οποίας η διάθεση στην ελληνική αγορά θα ξεκινήσει προς τα τέλη της ερχόμενης άνοιξης. Στην διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του μοντέλου ο CEO της εταιρίας Ola Kallenius αναφέρθηκε στην ηλεκτρική EQA με παράλληλη απεικόνιση του αυτοκινήτου.

Όπως μπορούμε να δούμε από την σχετική εικόνα που ανάρτησε το βρετανικό Autocar η EQA φαίνεται να έχει το ίδιο αμάξωμα με την GLA. Έτσι, και σε αυτή την περίπτωση οι ιθύνοντες της εταιρίας φαίνεται να υιοθετούν ότι και στην EQC, δηλαδή κάθε ηλεκτρικό τους μοντέλο να μην έχει διαφορετική σχεδίαση από το συμβατικό.

Ένας από τους λόγους έχει να κάνει με το γεγονός πως η εταιρία δεν θέλει να προκαλέσει «σύγχυση» στο αγοραστικό κοινό με ένα εντελώς διαφορετικό και ίσως φουτουριστικό σχήμα που θα ανέβαζε και την τελική τιμή.

Το συμπέρασμα πάντως είναι πως το βασικό ηλεκτρικό της Mercedes δεν θα είναι τελικά ένα χαμηλό σχήμα βασισμένο στην A-Class (όπως το πρωτότυπο της φωτογραφίας που είχε παρουσιαστεί πριν από δύο χρόνια) αλλά ένα ψηλότερο crossover. Πάντως, έχουμε καιρό ακόμη για την EQA αφού θα παρουσιαστεί προς τα τέλη του μεθεπόμενου έτους με πιθανό λανσάρισμα αρχές 2020.