Αυτή είναι η νέα Maserati Grecale! (Video)


Αυτή είναι η νέα Maserati Grecale, η τελευταία δημιουργία από τη Modena, ένα σπορ crossover με V6 «καρδιά» και 523 ίππους. Όλες οι λεπτομέρειες.  

  • 22/3/2022

Το νεότερο δημιούργημα από το εργοστάσιο της Modena παρουσιάστηκε μετά από μεγάλη αναμονή και πολλά teaser. Ιδού η νέα Maserati Grecale.

Στην γκάμα της εταιρείας με σήμα την τρίαινα θα τοποθετείται κάτω από τη Levante και θα στοχεύει να «χτυπήσει» την πολύ επιτυχημένη Porsche Macan στην αγορά.

Σε πρώτη φάση, η Grecale Trofeo φέρει τον ίδιο κινητήρα με την MC20, δηλαδή τον V6 των 3,0 λίτρων με δύο turbo που αποδίδει 523 ίππους και 620 Nm ροπής. Αυτό θα επιτρέψει στην κορυφαία Grecale να κάνει τα 0-100 km/h σε 3,78 δευτερόλεπτα, και να φτάσει την τελική ταχύτητα των 285 km/h.

Αργότερα, όμως, θα κυκλοφορήσει και με ηλεκτρικό μοτέρ, στο πλαίσιο της σειράς Folgore και της μετάβασης της ιταλικής εταιρείας στην ηλεκτροκίνηση.

Στην περίπτωση της Grecale GT, γίνεται χρήση ενός 2λιτρου κινητήρα με turbo, και ήπια υβριδική τεχνολογία, με απόδοση 296 ίππων και ροπή στα 450 Nm.

Σε διαστάσεις, η νέα Grecale έχει μήκος 4,80 μέτρα, πλάτος 1,97 μ. και ύψος 1,67 μ., κάνοντάς τη να μοιάζει σαν μία μικρότερη εκδοχή της Levante, αλλά αρκετά πιο σπορ.

Στο εσωτερικό, η Maserati προσφέρει ένα πλούσιο σύστημα infotainment, με τέσσερις οθόνες για την διαχείριση των συστημάτων του αυτοκινήτου και την ευχαρίστηση των επιβαινόντων. 

Το νέο μοντέλο θα φτάσει στις ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες ως τις αρχές του καλοκαιριού, ενώ στις ΗΠΑ τον Καναδά και τη Λατινική Αμερική θα πωληθεί μετά το φθινόπωρο.