Αυτή είναι η νέα Skoda Slavia


Η Skoda παρουσίασε επίσημα τη Slavia, το νέο μοντέλο της το οποίο έχει σχεδιαστεί και δημιουργηθεί για την ινδική αγορά αυτοκινήτου. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΟΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 18/11/2021

Η Slavia είναι το δεύτερο νέο μοντέλο της Skoda το οποίο δημιουργήθηκε για την ινδική αγορά αυτοκίνητου, μετά το Kushaq. Είναι αποτέλεσμα του προγράμματος εξέλιξης και επέκτασης της εμπορικής παρουσίας της τσεχικής εταιρείας στην χώρα το οποίο έχει την ονομασία «India 2.0».

Βασίζεται στην πλατφόρμα «MQB-A0-IN», μια παραλλαγή τής «MQB-A0», η οποία προορίζεται για τα οχήματα που θα δημιουργεί η Skoda σε αυτήν την κατηγορία για την αγορά της ασιατικής χώρας. Οι κινητήρες με τους οποίους θα διατίθεται εκεί το καινούργιο μοντέλο θα είναι ο τρικύλινδρος 1.0 TSI των 115 PS και ο 1.5 TSI EVO των 150 PS. To αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο τόσο με το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων όσο και με το αυτόματο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων («DSG»).

Το μήκος της φτάνει τα  4.541 mm, το πλάτος της τα 1.752 mm και ύψος του αμαξώματός της τα 1.487 mm. Σε ό,τι αφορά στο μεταξόνιό της φτάνει τα 2.651 mm, παρέχοντας τη δυνατότητα ικανοποιητικού χώρου για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους. Το πορτμπαγκάζ είναι τουλάχιστον 521 λίτρα, όπως ανακοινώνει η εταιρεία. 

Ο κ. Thomas Schδfer, Διευθύνων Σύμβουλος της Skoda, δήλωσε σχετικά: «Με τη νέα Slavia, εγκαινιάζουμε το επόμενο στάδιο της καμπάνιας μας με την ονομασία “India 2.0”. Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του Kushaq, μπαίνουμε σε ακόμα μία δημοφιλή κατηγορία οχημάτων με το ολοκαίνουργιο μοντέλο μας.

»Η Slavia ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες των πελατών μας στην Ινδία και κατασκευάζεται στη χώρα σε ποσοστό που φτάνει το 95%. Είμαστε αισιόδοξοι ότι τόσο το Kushaq όσο και Slavia θα μας επιτρέψουν να έχουμε μια πολύ καλή παρουσία σε μια αναπτυσσόμενη αγορά, που έχει πολλές δυνατότητες».

Ο κ. Gurpratap Boparai, Διευθύνων Σύμβουλος της Skoda Auto Volkswagen India Private Limited, επισήμανε για το νέο μοντέλο: «Η επιτυχημένη έναρξη του προγράμματος “India 2.0” με το Kushaq έδειξε τι πραγματικά μπορούμε να καταφέρουμε εδώ στην Ινδία, με τη διεθνή συνεργασία. Μετά τη διαρκώς αυξανόμενη αγορά των SUV μοντέλων, η κατηγορία των πολυτελών saloon είναι αυτή που έχει τρομερή δυναμική και είναι ένας τομέας στον οποίο μπορούμε να τα καταφέρουμε.

»Η εκλεπτυσμένη Slavia έχει κύρος και στυλ. Επίσης, αντιπροσωπεύει ένα νέο πεδίο ανάπτυξης της Skoda Auto. Με τους εξελιγμένους και αποδοτικούς κινητήρες της και τις έξυπνες λύσεις που προσφέρει, η Slavia θα προσελκύσει απαιτητικούς πελάτες στην Ινδία. Επίσης, θα εκτιμηθεί και σε άλλες αγορές σε όλο τον κόσμο. Είμαστε βέβαιοι ότι η Skoda Slavia θα γίνει σημείο αναφοράς, συνεχίζοντας την παράδοση των Octavia και Superb, και θα μας βοηθήσει να ενισχύσουμε περαιτέρω την κυριαρχία μας στην κατηγορία».

.