Αυτή είναι η πιο εντυπωσιακή Porsche 935 και πωλείται


Η πιο εντυπωσιακή από τις 935 έχει αμάξωμα από ακάλυπτο ανθρακόνημα και η τιμή της είναι 1,4 εκατομμύρια ευρώ

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/8/2020

H σύγχρονη εκδοχή της Porsche 935 βασίζεται στην 911 GT2 RS. Αυτό σημαίνει πως κινείται από έναν boxer 3,8 lt με διπλά turbo ο οποίος αποδίδει 700 PS. Το κιβώτιο είναι ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη με σταθερές που στέλνει τη διαθέσιμη ροπή στους πίσω τροχούς μέσω και ενός μπλοκέ διαφορικού με αγωνιστικά χαρακτηριστικά.

Η σύγχρονη 935 λοιπόν έχει κατασκευαστεί μόλις 77 φορές και αυτή των φωτογραφιών μας με το αμάξωμα από καθαρό, ακάλυπτο ανθρακόνημα, ενώ τα μόνο στοιχεία του αμαξώματός της που δεν είναι κατασκευασμένα από το συγκεκριμένο υλικό είναι οι εμπρός και πίσω κολώνες. Και αυτό γιατί η 935 έχει την ίδια οροφή με την GT2 RS στην οποία έχει προστεθεί μια έξοδο διαφυγής, ενώ όλα τα άλλα στοιχεία είναι καινούργια.

Η συγκεκριμένη 935 πέρα από ιδιαίτερη και σπάνια είναι πρακτικά ολοκαίνουργια και άστρωτη, μιας και έχει διανύσει μόλις 60 χιλιόμετρα. Κάτι που σημαίνει πως ο ιδιοκτήτης της είχε ευθύς εξαρχής κατά νου να την πουλήσει, ενώ η τιμή με την οποία διατίθεται φτάνει τα 1,45 εκατομμύρια ευρώ.

Το πιο πιθανό είναι πως γρήγορα θα βρεθεί αγοραστής της, μιας και θεωρείται ιδανική προσθήκη σε οποιαδήποτε συλλογή υπεραυτοκινήτων.