Αυτή είναι η πολύχρωμη Porsche Vision Gran Turismo (video)


Η δημιουργία της Porsche για τον ψηφιακό κόσμο του Gran Turismo κατέφτασε και στην Gamescom, με νέο, έντονο χρωματισμό.

  • 27/8/2022

Η Gamescom είναι η μεγαλύτερη έκθεση γύρω από το gaming, και άνοιξε τις πύλες της στην Κολωνία της Γερμανίας από τις 24 Αυγούστου.

Εκεί, η Porsche είχε τη δική της παρουσία, σε συνεργασία με το Gran Turismo, αλλά και την Puma.

Η γερμανική μάρκα έχει ένα ειδικό όχημά της στον ψηφιακό κόσμο του πιο δημοφιλούς racing game, το Porsche Vision Gran Turismo, το οποίο και έντυσε με ένα μοναδικό livery, που αποτελεί δημιούργημα του Βέλγου καλλιτέχνη Vexx.

Ο δημιουργός του βάφει από τότε κάθε μέρα, λίγο-λίγο το αυτοκίνητο, ζωντανά, όπως αυτό βρίσκεται στο «περίπτερο» της Porsche εντός της έκθεσης.

Οι ψηφιακές φωτογραφίες του, όμως, μέσα από το Gran Turismo 7, φανερώνουν το τελικό αποτέλεσμα, που είναι τουλάχιστον μοναδικό.

«Η Porsche έχει επεκτείνει σταθερά τη δέσμευσή της στην κοινότητα του gaming και των -e-esports τα τελευταία χρόνια – η παρουσία μας στην Gamescom το υπογραμμίζει αυτό», λέει ο Robert Ader, διευθυντής μάρκετινγκ της Porsche. «Φτάσαμε σε ένα σημαντικό ορόσημο με το Vision Gran Turismo ως το πρώτο σπορ αυτοκίνητο που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για έναν εικονικό χώρο. Βάφοντάς το, ο Vexx θα δώσει τώρα στο όχημα μια εντελώς νέα εμφάνιση. Αυτός είναι ένας ακόμη τρόπος για να δείξουμε τον ενθουσιασμό μας για συνεργασία με δημιουργούς και την καλλιτεχνική σκηνή, την οποία θεωρούμε αμοιβαία ωφέλιμη».

«Για μένα ως καλλιτέχνη, ήταν μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσω ένα εντελώς νέο σχέδιο για την Porsche», πρόσθσε ο Vexx. «Η εμφάνιση επηρεάζει τόσο την ταυτότητα της μάρκας της Porsche όσο και τα θέματα gaming. Είμαι ενθουσιασμένος που η κοινότητα του gaming θα μπορεί να οδηγεί το όχημα εικονικά από εδώ και στο εξής – ζωντανεύοντας τα γραφικά μου και κάνοντας τα απτά.»

Παράλληλα, Porsche και Puma θα λανσάρουν μία σειρά από ρούχα που είναι σχεδιασμένα από τον Vexx, ενώ η Porsche Lifestyle θα κυκλοφορήσει και το ‘Porsche Vision Gran Turismo Vexx’ σε μοντέλο με κλίμα 1:18.

Δείτε το σχετικό βίντεο: