Η Porsche 718 Cayman GT4 γυρίζει τον χρόνο πίσω και ντύνεται στα χρώματα της 906 (photos-video)


H Porsche Ιαπωνίας παρουσίασε τη μία και μοναδική 718 Cayman GT4 "Tribute To 906", που αποτελεί ωδή στη νίκη του Tetsu Ikuzawa στο Ιαπωνικό Grand Prix του 1967. 

  • 25/8/2022

Υπάρχουν πολλά αγωνιστικά της Porsche που έχουν ξεχωριστή θέση στην ιστορία και σίγουρα ένα από αυτά είναι η 906, γνωστή και ως Carrera 6, που παρουσιάστηκε το 1966 και την επιμελήθηκε ο Ferdinand Piech. Ποτέ δεν μπόρεσε να φτάσει σε φήμη τη θρυλική 917ωστόσο χάρισε στους Γερμανούς μια σειρά επιτυχιών με προεξέχουσα τη νίκη στο 4ο Ιαπωνικό Grand Prix που έγινε το 1967, έχοντας στη θέση του οδηγό τον Tetsu Ikuzawa.

Αυτός είναι ο λόγος που η Porsche Ιαπωνίας προχώρησε στην παρουσίαση μιας one-off έκδοσης της 718 Cayman GT4 που συνοδεύεται από την ονομασία "Tribute To 906" και αποτελεί ωδή στο συγκεκριμένο μοντέλο, που αποτέλεσε τη βάση για πολλά από τα επόμενα αγωνιστικά της φίρμας.

Τη μεταμόρφωση της 718 Cayman GT4 ανέλαβε να φέρει εις πέρας το τμήμα Porsche Exclusive Manufaktur με την πιο χτυπητή παρέμβαση το livery, που έχει δανειστεί τους χρωματισμούς από την 906.

Η βασική επιλογή είναι το λευκό και πλαισιώνεται από το κίτρινο που βρίσκεται στα καπάκια στους καθρέφτες, το καπό, τους αεραγωγούς στο πλάι, τον πίσω προφυλακτήρα και την αεροτομή. Ένα τρίτο χρώμα, το ασημί, έχει μπει χαμηλά στις πόρτες και όλα μαζί συνθέτουν μια εντυπωσιακή εικόνα.

Το ίδια εντύπωση αποκομίζει κανείς βλέποντας το εσωτερικό στο οποίο κυριαρχεί το μαύρο δέρμα και το Alcantara ενώ “σπάνε” από τις κόκκινες ραφές. Η κάτοψη της πίστας του Fuji βρίσκεται σχεδόν παντού, από τα προσκέφαλα μέχρι τα πάνελ στις πόρτες. Στον κινητήρα δεν έγινε κάποια παρέμβαση και έτσι έχουμε τον 4λιτρο flat-six που έχει δύναμη 420 PS και 420 Nm ροπής ενώ συνδυάζεται με manual κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων.

Όπως ανακοινώθηκε η μία και μοναδική “Tribute To 906” δεν είναι προς πώληση και η εταιρεία σκοπεύει να την κρατήσει για λογαριασμό της. Όσοι όμως έχουν μαγευτεί από το παρουσιαστικό της μπορούν να απευθυνθούν στο τμήμα Porsche Exclusive Manufaktur για να κάνει τα... μαγικά του και να τους παραδώσει ένα ακριβές αντίγραφο, χωρίς να είναι γνωστό το κόστος. Τέλος, όσοι ενδιαφέρονται να τη δουν από κοντά θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν στο Porsche Experience Center στο Τόκιο από τις 23 έως και τις 31 Αυγούστου.