Αυτή είναι η πρώτη Pininfarina Battista


Αυτή είναι η πρώτη Pininfarina Battista, που είναι εμπνευσμένη από την πόλη της Νέας Υόρκης.

  • 22/7/2021

Η Pininfarina Battistaείναι ένα hypercar 1900 ίππων. Σχεδιάστηκε από την ιταλική Pininfarina, θρυλική σχεδιαστική εταιρεία, συναρμολογήθηκε στην Κροατία, ενώ η εταιρεία που το κατασκευάζει είναι -τεχνικά- γερμανική.

Φυσικά, η Battista είναι «συγγενής» της Rimac Nevera, αφού μοιράζονται το ίδιο μόνοκοκ από ανθρακόνημα, καθώς τροφοδοτούνται και από το ίδιους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες της Rimac, με μπαταρία 120 kWh.

Μόνο 150 θα κατασκευαστούν συνολικά, και κάθε μία εξ αυτών θα είναι απολύτως παραμετροποιήσιμη από τον επίδοξο αγοραστή.

Το πρόγραμμα παραμετροποίησης της εταιρείας αγγίζει τα επίπεδα των Rolls-Royce και Bentley, και το πρώτο παράγωγο αυτού είναι η Battista εμπνευσμένη από τη Νέα Υόρκη.

Βαμμένη στο χρώμα Iconica Blu, με πινελιέ Bianco Sestriere Metallic και με ένα πακέτο εμφάνισης που η Pininfarina ονομάζει «Exterion Jewelry Pack», η συγκεκριμένη Battista είναι η πρώτη που βγαίνει από το εργοστάσιο και παίρνει σάρκα και οστά για τους δρόμους.

Κι αν ήσασταν ένας από τους άλλους 149 τυχερούς που θα έχουν μία στα χέρια τους (είναι όλες τους sold-out), θα σας καλούσαν στο ατελιέ της εταιρείας στο Cambiano, για να αποφασίσετε για κάθε μία λεπτομέρεια του νέου σας οχήματος.