Η Pininfarina Battista κάνει ντεμπούτο στο Goodwood Festival of Speed


Η εντυπωσιακή Pininfarina Battista θα είναι ένα από τα κύρια εκθέματα στον εκθεσιακό χώρο του Goodwood Festival of Speed ??2021, τη διάσημη εκδήλωση για τους φίλους του αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί ξανά από τις 8 έως τις 11 Ιουλίου.

  • 6/7/2021

O ιταλικός οίκος επιβεβαίωσε και επίσημα ότι η τελική έκδοση του Pininfarina Battista θα παρουσιαστεί σε ένα από τα κεντρικά περίπτερα του Goodwood 2021 Festival of Speed, το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του το επόμενο Σαββατοκύριακο και συγκεκριμένα στις 8 έως 11 Ιουλίου.

Το ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο του ιταλικού σχεδιαστικού οίκου έχει ήδη παρουσιαστεί δημοσίως σε αρκετές εκδηλώσεις τα τελευταία χρόνια.

Πιθανότατα πλέον η ιταλική εταιρεία σκοπεύει να εκμεταλλευτεί τη δημοφιλή βρετανική εκδήλωση για να ανακοινώσει το τέλος της εξέλιξης του μοντέλου και τις ημερομηνίες παράδοσης των πρώτων μοντέλων παραγωγής στους πελάτες.

Η ανάπτυξη του Pininfarina Battista έγινε παράλληλα με το Rímac Nevera, με το οποίο μοιράζεται πολλά κοινά τεχνικά στοιχεία, όπως την πλατφόρμα και τα μηχανικά μέρη. Ενώ το κροατικό supercar παρουσιάστηκε επίσημα πριν από μερικές εβδομάδες στην τελική του μορφή παραγωγής, είναι πολύ πιθανό να θέλει και ο οίκος Pininfarina να κάνει μία παρόμοια παρουσίαση στο Goodwood.

Τόσο το Rímac Nevera όσο και το Pininfarina Battista αποτελούν μέρος του κοινού project που παρουσιάστηκε αρχικά με το όνομα Rímac C_Two, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2018. Το κοινό project είχε ως αποτέλεσμα δύο πολύ διαφορετικά μοντέλα, αφενός το Nevera από την κροατική εταιρεία και αφετέρου το Battista που φέρει το έμβλημα Pininfarina.

Παρά τις αισθητικές διαφορές τους, και τα δύο μοντέλα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα και το ίδιο ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης, αποτελούμενο από 4 ηλεκτροκινητήρες που στην περίπτωση του Battista παρέχουν συνολική συνολική ισχύ 1.926 ίππων και 2.300 Nm μέγιστης ροπής. Η μπαταρία που τα τροφοδοτεί είναι χωρητικότητας 120 kWh και η μέγιστη αυτονομία είναι μεταξύ 450 και 500 χιλιομέτρων σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.