Αυτή είναι η τιμή του νέου Skoda Scala στην Ισπανία


Λίγες ώρες μετά την πλήρη αποκάλυψη της facelift έκδοσης του compact μοντέλου των Τσέχων, έγινε γνωστή και η τιμή του στην ισπανική αγορά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 3/8/2023

Χρειάστηκε να περάσουν μόλις δύο ημέρες από την παρουσίαση των ανανεωμένων Skoda Scala και Kamiq, προκειμένου το πρώτο να αποκτήσει τιμή στην ισπανική αγορά.

Το compact μοντέλο φέρει αλλαγές στην εξωτερική σχεδίαση, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το Vision RS Concept. Έτσι, η εμφάνισή του είναι πιο δυναμική, με τα νέα φωτιστικά σώματα LED, τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, τις αεροκουρτίνες και τις αισθητικές παρεμβάσεις και στις δύο άκρες του αμαξώματος.

Στην Ισπανία, η ανανεωμένη γκάμα του Skoda Scala ολοκληρώνεται με την άφιξη του επιπέδου εξοπλισμού Essence. Πρόκειται για την «εισαγωγική» έκδοση στη νέα γκάμα του μοντέλου, η οποία περιλαμβάνει ακόμα τη Selection και την σπορ-κορυφαία Monte Carlo.

Αν και το εμπορικό λανσάρισμα είναι προγραμματισμένο για το πρώτο 3μηνο του 2024, ήδη η βασική έκδοση έχει αποκτήσει τιμή στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου και αναμένεται να αντικαταστήσει την υπάρχουσα Active.

Όντας η εισαγωγική έκδοση, η Essence συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς θα είναι οικονομικά η πιο προσιτή. Και αν και πρακτικά έχει το χαμηλότερο επίπεδο εξοπλισμού συγκριτικά με τις άλλες δύο, είναι πολύ καλά εξοπλισμένη στους τομείς της συνδεσιμότητας, της ασφάλειας αλλά και της άνεσης.

Στο βασικό εξοπλισμό της περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, πολλαπλοί αερόσακοι (εμπρός, πλευρικοί και κουρτίνα), ζάντες ελαφρού κράματος 16 ιντσών, προβολείς Full LED, φώτα ημέρας LED, προβολείς ομίχλης, δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών ρυθμιζόμενο σε ύψος και βάθος, ψηφιακός πίνακας οργάνων Skoda Virtual Cockpit 8 ιντσών, σύστημα Infotainment με οθόνη αφής 8,25 ιντσών, ασύρματο Smartlink, σύνδεση USB, Bluetooth, κλιματισμός, ηλεκτρικά παράθυρα, σύστημα ανίχνευσης κόπωσης οδηγού, μπροστινά καθίσματα ρυθμιζόμενου ύψους, cruise control και περιοριστής ταχύτητας, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, έλεγχος πίεσης ελαστικών, υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα, αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, προειδοποίηση εκτροπής από τη λωρίδα κυκλοφορίας και κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό.

Η έκδοση Essence διατίθεται μόνο με τον 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.0 TSI, που αποδίδει 95 PS και 175 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 5 σχέσεων. Τα 0-100 km/h έρχονται σε 11,0 sec. ενώ η τελική ταχύτητα είναι 190 km/h. Η μέση κατανάλωση, σύμφωνα με την Skoda, είναι 5,2 lt/100 km.

Η τιμή του νέου Skoda Scala, στη βασική έκδοση Essence είναι 25.500 € για την αγορά της Ισπανίας.