Αυτή είναι η Toyota GR Corolla!


Διέρρευσαν στο διαδίκτυο οι πρώτες φωτογραφίες της κορυφαίας GR Corolla των 300 ίππων λίγο πριν την επίσημη αποκάλυψη της ισχυρότερης Corolla. Όλες οι λεπτομέρειες που έγιναν γνωστές.

  • 31/3/2022

Μπορεί να έχουν προηγηθεί χιλιάδες teaser φωτογραφίες και βίντεο ακόμα και από την επίσημη σελίδα της Toyota, όμως ακόμα και η ύπαρξη της ήταν κοινό μυστικό μέχρι πριν από λίγο καιρό.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Toyota GR Corolla είχαν προγραμματιστεί για την νύχτα της 31 Μαρτίου, όμως ένα set φωτογραφιών διέρρευσε στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα από το GR Corolla Forum που τις εντόπισε στην επίσημη ιστοσελίδα της Toyota USA.

Η τελευταία δημιουργία της Gazoo Racing έρχεται με απόλυτα επιθετική εμφάνιση, αγωνιστικό στήσιμο και το πανίσχυρο 3κύλινδρο κινητήρα να πάρει θέση δίπλα στο GR Yaris. Η GR Corolla έχει απόλυτα επιθετική εμφάνιση με μεγάλα όπλα τον τεράστιο και πολύ χαμηλό μπροστινό προφυλακτήρα, τα φουσκωμένα φτερά, τη μεγάλη πίσω αεροτομή, τις μεγάλες μαύρες ζάντες με τις κόκκινες δαγκάνες φρένων και τις 3 απολήξεις της εξάτμισης (δύο στρογγυλές στις άκρες και μία οβάλ στο κέντρο) στον πίσω διαχύτη με το ξεχωριστό στιλ.

Ο 3κύλινδρος τούρμπο κινητήρας των 1.600 κυβικών που είδαμε στο GR Yaris μπορεί να καυχιέται ότι είναι ο ισχυρότερος 3κύλινδρος κινητήρας στον κόσμο και όχι άδικα. Εδώ, στην περίπτωση της GR Corolla θα φτάνει τα 300 άλογα με 370 Nm ροπής.

Η κίνηση θα περνά και στους τέσσερις τροχούς με το σύστημα τετρακίνησης GR Four και θα μεταδίδεται μέσω ενός 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Υπάρχουν δε, 3 προγράμματα οδήγησης τα Normal, Sport και Track. Στο Normal το 60% της ροπής θα φτάνει στους εμπρός τροχούς, στο Sport το 70% θα περνά στον πίσω άξονα, ενώ στο Track η κατανομή της ροπής θα είναι 50-50 στους δύο άξονες.

Περισσότερες πληροφορίες για την νέα Toyota GR Corolla αναμένονται μετά και την επίσημη αποκάλυψη της.