Αυτή η δοκιμή της BMW i3 Sedan κατέληξε στις... φλόγες (video)


Μία BMW i3 Sedan έπιασε φωτιά κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής στην Κίνα, με τους επιβάτες να εγκαταλείπουν το όχημα εγκαίρως.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 31/7/2022

Η BMW κυκλοφόρησε τη νέα 3 Series στην Κίνα πριν από κάθε άλλη αγορά, με την ηλεκτρική BMW i3 Sedan να είναι το πρώτο μοντέλο της σειράς, για να ανταγωνιστεί σε πωλήσεις την Tesla Model 3, χωρίς να έχει όμως αποτέλεσμα. Η νέα σειρά της Βαυαρικής εταιρείας φαίνεται να μην είναι τόσο δημοφιλής όσο η ίδια περίμενε, καθώς κατέγραψε μόλις 1.613 πωλήσεις τον περασμένο μήνα, ενώ η πρώτη πώληση ήρθε αρκετά μετά την κυκλοφορία της.

Σε μία πρόσφατη δοκιμή της i3 στην πόλη Zhengzhou της Κίνας, το όχημα έπιασε φωτιά, με τους επιβάτες να αναγκάζονται να το εγκαταλείψουν.

Στο video που δημοσιεύτηκε στο CnEVPost, μία μικρή φωτιά φαίνεται να ξεκινά κάτω από το ηλεκτρικό sedan, χωρίς όμως να επεκτείνεται στο υπόλοιπο αυτοκίνητο. Το μέγεθος της φωτιάς υποδεικνύει ότι δεν ήταν η μπαταρία αυτή που τυλίχτηκε στις φλόγες, παρόλο που φαίνεται να βρίσκεται κοντά σε αυτήν.

Οι περισσότερες φωτιές που ξεκινούν από την μπαταρία ενός ηλεκτρικού οχήματος, καταλήγουν στο να περικυκλώνεται από τις φλόγες ολόκληρο το αυτοκίνητο, καταστρέφοντάς το ολοκληρωτικά. Σύμφωνα με την ίδια την BMW αλλά και τις αρχές, το συμβάν θα ερευνηθεί, όμως η ηλεκτρική BMW i3 Sedan θα μπορέσει να ξανατεθεί σε λειτουργία, μετά από τις απαραίτητες επισκευές.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της BMW i3 Sedan, το νέο μοντέλο της εταιρείας φέρει έναν eDrive35L ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 232 PS ιπποδύναμης και 400 Nm ροπής, και μία μπαταρία με χωρητικότητα 66.1 kWh που προσφέρει 526 km αυτονομίας, με τα Κινεζικά πρότυπα και δεδομένα.

Δείτε το σχετικό video: