Αυτή η εγκαταλελειμμένη αντιπροσωπεία της BMW κρύβει έναν ανεκτίμητο θησαυρό (video)


Ανάμεσα στα σκονισμένα κλασικά μοντέλα θα βρείτε την πρώτη "5αρα" Μ5, μία Alfa Romeo GTV6 καθώς και ένα Chrysler LeBaron τρίτης γενιάς.

  • 18/3/2022

Ένα video που ανέβηκε στο κανάλι M539 Restorations στο YouTube αποκτά πρόσβαση σε μια εγκαταλελειμμένη -για σχεδόν μια δεκαετία- αντιπροσωπεία της BMW στην Ταραγόνα της Ισπανίας και οι διαχειριστές έρχονται face-to-face μια εντυπωσιακή σειρά κλασικών οχημάτων που έχουν καλυφθεί από σκόνη.

Όπως είναι λογικό τα περισσότερα μοντέλα φέρουν το σήμα της BMW και έχουν μια μέση ηλικία κοντά στα 30 χρόνια, ωστόσο εμφανίζονται παράλληλα και άλλα αυτοκίνητα όπως της Alfa Romeo και της Lancia.

Στη βόλτα που κάνει ο φακός βλέπουμε μια BMW Σειρά 5 Touring E34 την οποία δύσκολα μπορεί να ξεχωρίσει κανείς από τα περιττώματα πουλιών που την καλύπτουν, αλλά και ένα σπάνιο προσθιοκίνητο NSU Ro 80 με Wankel κινητήρα που κατασκευάστηκε λίγα χρόνια πριν η Audi αποκτήσει τη μορφή που ξέρουμε σήμερα.

Φυσικά, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε και την «ταλαιπωρημένη» BMW M5 Ε28 που «κοιμάται» δίπλα σε στοίβες από χαρτοκιβώτια. Πρόκειται για την πρώτη «5άρα» M5 και παρουσιάστηκε το 1985, ενώ έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των fans της φίρμας αφού έθεσε τα στάνταρ πάνω στα οποία «πάτησαν» όλα τα sport sedan που ακολούθησαν.

Θυμίζουμε πως στην "καρδιά" της βρίσκεται ο 6κύλινδρος M88 με χωρητικότητα 3.5 λίτρων των 286 PS, περισσότερους από την Ferrari 328 εκείνης της εποχής! Από εκεί και πέρα στο video εμφανίζονται και τα Lancia Gamma, Alfa Romeo GTV6, SEAT 131, Citroen Mehari καθώς και ένα τρίτης γενιάς Chrysler LeBaron το οποίο ωστόσο δεν κυκλοφόρησε ποτέ επίσημα στους δρόμους της Ευρώπης.

Δείτε το video…

Πηγή: M539 Restorations