Αυτή η Maserati MC20 Cielo πρέπει να μπει σε γκαλερί, όχι σε έκθεση αυτοκινήτων (photos)


Το livery της Maserati MC20 Cielo Opera D'Arte χρειάστηκε έναν ολόκληρο χρόνο για να ολοκληρωθεί.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MASERATI
  • 8/4/2024

Η Maserati τράβηξε το κάλυμμα από μία μοναδική της δημιουργία, βασισμένη στην MC20 Cielo κατά τη διάρκεια του φημισμένου τουρνουά τέννις Rolex Monte-Carlo Masters. Πρόκειται για τη Maserati MC20 Cielo Opera D'Arte, ένα όχημα που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το τμήμα εξατομίκευσης Maserati Fuoriserie και το Centro Stile για έναν πιστό πελάτη της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η MC20 Cielo Opera D'Arte αποτελεί την «απόλυτη διακήρυξη καλλιτεχνικής ανεξαρτησίας, έμπνευσης, ενστίκτου, φαντασίας κι ανώτερης ικανότητας να δίνει σάρκα και οστά σε ένα όνειρο.»

Για την ολοκλήρωση αυτού του κινητού έργου τέχνης χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος εργασιών στο εργοστάσιο Viale Ciro Menotti στη Modena, αφού το αμάξωμα, οι τροχοί κι όλα τα υπόλοιπα μέρη του οχήματος έχουν σχεδιαστεί στο χέρι. Το livery χαρακτηρίζεται από τη Maserati ως «το σημείο καμπής του παρελθόντος με το μέλλον» της φίρμας.

Το αμάξωμα έχει βαφεί σε μπλε απόχρωση κι έχουν τοποθετηθεί διάσπαρτα αφηρημένα σχήματα σε κόκκινο, κίτρινο και γαλάζιο χρώμα. Στο μπροστινό μέρος, το σύμβολο της εταιρείας, η εμβληματική τρίαινα, έχει γίνει κίτρινη, ενώ από εκεί ξεκινά μια γραμμή του ίδιου χρώματος που «τρέχει» πάνω στο καπό.

Το σήμα κατατεθέν της Maserati εμφανίζεται και στους ειδικούς τροχούς, που φέρουν τρεις τρίαινες που κοιτούν προς το κέντο της ζάντας. Καθεμιά από αυτές έχει βαφεί σε κίτρινο, τιρκουάζ και λευκό χρώμα.

Η Maserati δεν έχει επέμβει σε αυτό που κρύβεται κάτω από το κάλυμμα, κι έτσι ο twin turbo κινητήρας V6 χωρητικότητας 3,0 L, ο οποίος τοποθετείται πίσω από τον οδηγό, όμως μπροστά από τον πίσω άξονα, έχει διατηρηθεί. Θυμίζουμε ότι η ισχύς του ανέρχεται στα 621 PS και 730 Nm ροπής. Τα 0-100 km/h είναι εφικτά σε λιγότερο από 2,9 sec, ενώ τα 0-200 km/h σε λιγότερο από 8,8 sec. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 325 km/h.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Maserati GranCabrio έρχεται... με μοναδική αύρα και 542 PS (photos)

Δείτε πώς κατασκευάζεται η Maserati MC20 στην Ιταλία (video)

O David Beckham οδηγεί την πιο σπάνια Maserati MC20 που έχει κατασκευαστεί ποτέ (video)