O David Beckham οδηγεί την πιο σπάνια Maserati MC20 που έχει κατασκευαστεί ποτέ (video)


Ο Άγγλος superstar πήρε στα χέρια του την Maserati MC20 Notte των 621 ίππων που θα παραχθεί σε μόλις 50 αντίγραφα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: davidedemartis.com - Maserati Media
  • 10/11/2023

Η Maserati MC20, η οποία προοριζόταν αρχικά να λανσαριστεί ως μοντέλο της Alfa Romeo, όπως αποκάλυψε πριν λίγο καιρό ο Daniel Guzzafame, επικεφαλής προϊόντων της δεύτερης, βρίσκεται στην γκάμα των Ιταλών εδώ και περίπου 2 χρόνια. Από το πανέμορφο supercar έχει προκύψει η «ανοιχτή» έκδοση Cielo, όπως και δύο εκδοχές αποκλειστικά για την πίστα, η GT2 κι η MCXtrema.

Τώρα, η Maserati επεκτείνει ακόμα περισσότερο τον κατάλογο του μοντέλου, με μια ακόμα ειδική έκδοση, η οποία μάλιστα είναι η πιο σπάνια όλων. Πρόκειται για την MC20 Notte, της οποίας η παραγωγή θα περιοριστεί σε μόλις 50 μονάδες παγκοσμίως.

Η ονομασία της, 'Notte', σημαίνει «νύχτα» στα ιταλικά, και πράγματι η εμφάνιση της MC20 ανταποκρίνεται σε αυτήν, αφού είναι ντυμένη εξ ολοκλήρου στα μαύρα. Το φινίρισμα της βαφής που έχει χρησιμοποιηθεί βρίσκεται ανάμεσα στο γυαλιστερό και το ματ κι αποτελεί δημιουργία του προγράμματος εξατομίκευσης της αυτοκινητοβιομηχανίας, Maserati Fuoriserie. Το κατάμαυρο λουκ του αμαξώματος συνοδεύεται από χρυσές λεπτομέρειες στα σήματα και τις ζάντες 20 ιντσών.

Η ίδια σκουρόχρωμη εμφάνιση συνεχίζεται και στο εσωτερικό, όπου τα καθίσματα έχουν ντυθεί με ύφασμα alcantara σε γκρι και μαύρους τόνους, ενώ οι ραφές είναι κίτρινου χρώματος, κάνοντας αντίθεση. Φυσικά, από τα προσκέφαλα δε λείπει η τρίαινα της Maserati, ενώ και το τιμόνι είναι καλυμμένο από alcantara και ανθρακόνημα. Έχει επίσης τοποθετηθεί μια ειδική πλάκα που υποδεικνύει τη σπανιότητα της MC20 Notte.

Όπως είναι αναμενόμενο, δεν έχει γίνει καμία τροποποίηση στον twin turbo κινητήρα V6 'Nettuno' χωρητικότητας 3,0 L, κι έτσι αυτός αποδίδει 621 PS και 730 Nm ροπής. Τα 0-100 km/h είναι εφικτά σε λιγότερο από 2,9 sec, ενώ τα 0-200 km/h σε λιγότερο από 8,8 sec. Η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 325 km/h.

Προκειμένου να αναδείξει το νέα έκδοση 'Notte' της MC20, η Maserati γύρισε επίσης ένα video με τον brand ambassador της, David Beckham, και τον Andrea Bertolini, οδηγό δοκιμών της και τρεις φορές νικητή στα GT1.

Στο video, οι δύο οδηγούν το νέο δημιούργημα της ιταλικής εταιρείας τη νύχτα, μέσα στην πόλη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Maserati MC20 Cielo «αγριεύει» στα χέρια της Mansory (photos)

Ακούστε την πρωτότυπη Maserati MC20 GT2 να «βρυχάται» στη Monza (video)

Η Maserati MC20 σε άλλα ύψη χάρη στη Mansory (photos)