Maserati: Έρχονται νέα ηλεκτρικά μοντέλα με εξωπραγματικές επιδόσεις


Η Maserati ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα παρουσίασης των νέων EV της, δεσμευόμενη ότι θα προσφέρουν ανεπανάληπτη οδηγική απόλαυση. Δείτε ποια είναι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MASERATI
  • 29/1/2024

Την περασμένη εβδομάδα, ρεπορτάζ ανέφεραν ότι η Maserati Quattroporte Folgore θα καθυστερήσει να καταφτάσει. Τώρα, η ίδια η εταιρεία ήρθε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, αποκαλύπτοντας ότι η ηλεκτρική έκδοση του sedan δε θα παρουσιαστεί πριν το 2028.

Επιπλέον, οι Ιταλοί έκαναν γνωστό ποια είναι τα ηλεκτρικά οχήματα που θα πάρουν σειρά πριν από αυτή, αρχής γενομένης το 2025. Το πρώτο μοντέλο που θα προστεθεί στην γκάμα της Maserati είναι μία έκδοση της MC20 με μηδενικούς ρύπους, ενώ θα ακολουθήσει το 2027 ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV, το οποίο στην πραγματικότητα θα είναι ο ηλεκτρικός διάδοχος της Levante.

Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, τα παραπάνω προϊόντα θα σχεδιαστούν, εξελιχθούν και κατασκευαστούν εξ ολοκλήρου στην Ιταλία.

«Ωθούμενοι από την καρδιά μας που χτυπά στη Modena, πατάμε γκάζι προς τον εξηλεκτρισμό, με δύο από τα πιο εμβληματικά μας μοντέλα να είναι ήδη διαθέσιμα και στην 100% ηλεκτρική τους έκδοση και ένα ακόμη να βρίσκεται καθ' οδόν το τρέχον έτος», είπε ο Davide Grasso, διευθύνων σύμβουλος της Maserati. «Θα προσφέρουμε στους πελάτες μας τις πιο ισχυρές Maserati που έχουν δημιουργηθεί ποτέ, πιέζοντας τα όρια της οδηγικής απόλαυσης σε μία νέα εποχή».

Τα δύο ηλεκτρικά μοντέλα στα οποία αναφέρθηκε ο Grasso είναι η GranTurismo Folgore κι η Grecale Folgore, που ήδη είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη, ενώ η GranCabrio Folgore είναι το EV που βρίσκεται καθ' οδόν.

Η Maserati είναι ο πρώτος Ιταλός κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων που έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στον εξηλεκτρισμό. Η στρατηγική αυτή πηγάζει από το σχέδιο Dare Forward 2030 του ομίλου Stellantis, όπου ανήκει η ιταλική εταιρεία, το οποίο εξασφαλίζει ότι κάθε νέο μοντέλο της Maserati θα περιλαμβάνει στην γκάμα κινητήρων του και ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η εξωφρενική Maserati MC20 κάνει επίδειξη ισχύος στο Nurburgring (video)

Η Maserati Quattroporte έγινε 60 ετών και συνεχίζει να γράφει ιστορία (photos)

Maserati GT2: Το νέο αγωνιστικό «όπλο» των Ιταλών που βασίζεται στην MC20 (photos)