Η Maserati GranCabrio έρχεται... με μοναδική αύρα και 542 PS (photos)


Ο V6 κινητήρας Nettuno της Maserati κάνει γι' ακόμα μία φορά τα μαγικά του, αυτή τη φορά στην κάμπριο έκδοση της GranTurismo.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Maserati Media - Fede e Dani
  • 2/3/2024

Η ανοιχτή έκδοση της Maserati GranTurismo είναι επιτέλους εδώ. Οι Ιταλοί είχαν κάνει tease την GranCabrio πριν από μερικές ημέρες, προετοιμάζοντας το έδαφος για την παρουσίαση του μοντέλου.

Κάτω από το κάλυμμα έχει διατηρηθεί ο ίδιος V6 κινητήρας Nettuno χωρητικότητας 3,0 L, που αποδίδει 542 PS και 650 Nm ροπής και μεταδίδει την ισχύ σε όλους τους τροχούς μέσω ενός κιβωτίου με 8 σχέσεις. Το βάρος της GranCabrio είναι κατά 100 kg αυξημένο, κάτι που επηρεάζει ελάχιστα τις επιδόσεις της, όμως παραμένει ένα ταχύτατο όχημα. Τα 0-100 km/h γίνονται σε 3,6 sec, ενώ η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 316 km/h.

Όσο για τον σχεδιασμό της, η Maserati GranCabrio «αντιγράφει» την coupe αδερφή της σε όλα, εκτός από την υφασμάτινη οροφή, η οποία μπορεί να ανοίξει σε 13,9 sec. Σύμφωνα με την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, είναι κατασκευασμένη στην πατρίδα της, διαθέσιμη σε 6 χρωματισμούς, σκούρο μπλε, μαύρο, σκούρο κόκκινο και δύο αποχρώσεις του γκρι. Συνδυάζεται με τα 6 χρώματα του αμαξώματος: Nero Assoluto, Blu Modena, Bianco Astro, Grigio Incognito, Grigio Maratea Matte και μία μεταλλική απόχρωση του πράσινου.

Στο εσωτερικό, η οθόνη infotainment 12,3 ιντσών λειτουργεί κι ως μέσο χειρισμού της οροφής, αφού μέσω αυτής, ο οδηγός μπορεί να την ανοίξει και να την κλείσει με ένα άγγιγμα. Οι μπροστινές θέσεις είναι εξοπλισμένες με λειτουργία θέρμανσης του αυχένα, σε περίπτωση που οι εξωτερικές συνθήκες είναι υπερβολικά κρύες για τον οδηγό ή τον συνοδηγό, ενώ υπάρχει και ένα επιπλέον εξάρτημα που κόβει τη δύναμη του αέρα και τοποθετείται προαιρετικά πίσω από τα καθίσματα.

Εκτός από την κεντρική οθόνη για τον χειρισμό του συστήματος infotainment και της οροφής, υπάρχει και μία μικρότερη οθόνη 8,8 ιντσών για λειτουργίες όπως το σύστημα κλιματισμού. Φυσικά, πίσω από το τιμόνι κρύβεται ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,2 ιντσών.

Όταν ξεκινήσει την εμπορική της πορεία, η Maserati GranCabrio θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στην έκδοση Trofeo, με τους Ιταλούς να ανακοινώνουν την τιμή της όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε πώς κατασκευάζεται η Maserati MC20 στην Ιταλία (video)

Η εξωφρενική Maserati MC20 κάνει επίδειξη ισχύος στο Nurburgring (video)

Η Maserati Quattroporte έγινε 60 ετών και συνεχίζει να γράφει ιστορία (photos)