Αυτή η... αγνώριστη BMW 325 είναι η βασίλισσα του drift (video)


Κάποτε ήταν μία συνηθισμένη BMW 325. Τώρα, έχει μετατραπεί σε ένα «τέρας» 1.200 PS που ντριφτάρει ανελέητα!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: TOP GEAR - YouTube
  • 17/1/2023

Δεν είναι πρωτοφανές να μετατρέψει κανείς ένα απλό αυτοκίνητο παραγωγής σε μία... μηχανή του drift. Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση όλα έγιναν στον υπερθετικό βαθμό.

Όλα ξεκίνησαν με μία BMW 325 του 1995, που ο Cal Balzer, ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και της εταιρείας Hidden Motorsports, αποφάσισε να τη μεταμορφώσει σε κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που οραματίστηκε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Με την πρώτη ματιά θα δει κανείς πως δε μοιάζει πια με αυτοκίνητο παραγωγής. Έχουν αφαιρεθεί τα πάνελ από το αμάξωμα κι έχει προστεθεί ένα roll cage για επιπλέον ακαμψία και ασφάλεια, ενώ έχουν εγκατασταθεί αγωνιστικού τύπου καθίσματα και ζώνες ασφαλείας.

Παρόλο που πρόκειται για ένα «τέρας» των drift, το αυτοκίνητο παραμένει νόμιμο για οδήγηση σε δημόσιους δρόμους. Μάλιστα, ο Balzer είπε χαρακτηριστικά ότι το μόνο μέρος του οχήματος που χρειάστηκε να αλλάξει, όταν αυτό περνούσε τους απαραίτητους ελέγχους για να κυκλοφορήσει στο δρόμο, ήταν η εξάτμιση

Στην «καρδιά» του αυτοκινήτου βρίσκεται πια ένας κινητήρας LS με δύο turbo, χωρίς καμία κάλυψη, ελεύθερος να φαίνεται σε όλους, παράγοντας 1.200 PS, που διοχετεύονται στους πίσω τροχούς μέσω ενός συστήματος μετάδοσης t.56 Magnum και ενός διαφορικού βγαλμένο από μία M5.

Περισσότερα στο σχετικό βίντεο: