Δείτε τη Ferrari Testarossa να πηγαίνει με το... πλάι στο χιόνι (video)


Ο οδηγός καταφέρνει να χειριστεί άριστα πάνω στο χιόνι την Testarossa, η οποία δεν φέρει χιονολάστιχα, κάτι που κάνει το εγχείρημά του ακόμα πιο εντυπωσιακό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Woyshnis Media - YouTube
  • 27/1/2023

Η Ferrari δημιουργεί αριστουργήματα, αυτοκίνητα που γεννιούνται για να οδηγούνται γρήγορα, κι όχι για να μένουν στάσιμα, κρυμμένα στο γκαράζ ή την αποθήκη κάποιου επίδοξου συλλέκτη. Ο Enzo ήθελε ο κόσμος να χαίρεται τα αυτοκίνητά του, να γράφει πολλά χιλιόμετρα με αυτά. Εξάλλου κι ο ίδιος ήταν λάτρης της γρήγορης οδήγησης και δοκίμαζε κάθε μοντέλο που έβγαινε από το Maranello.

Σχεδίαζε λοιπόν -κατά βάση- κομψά supercars που διατηρούν την αξία και τη διαχρονικότητά τους μέχρι και σήμερα, όπως για παράδειγμα η Ferrari Testarossa. Το κεντρομήχανο μοντέλο είναι ένα καθαρόαιμο σπορ coupe, που βέβαια δεν προοριζόταν ποτέ για αγωνιστική χρήση, και σίγουρα ούτε για οδήγηση στο... χιόνι.

Όμως, ένας οδηγός από το Port Orchard της Washington στις ΗΠΑ επιχείρησε να κάνει ακριβώς αυτό. Φυσικά, η Testarossa δεν έχει σχεδιαστεί γι' αυτή τη χρήση, κι έτσι είναι δύσκολο να συγκριθεί με άλλο μοντέλο που έχει το ντριφτ στο «αίμα» του.

Παρ' όλ' αυτά, καταφέρνει να χειριστεί αρκετά καλά την κατακόκκινη Testarossa και μάλιστα χωρίς να έχει τοποθετήσει χιονολάστιχα, κάτι που κάνει το εγχείρημά του να μοιάζει ακόμα πιο εντυπωσιακό. Θα μπορούσε να έχει χάσει τον έλεγχο του οχήματος αρκετά εύκολα σε οποιοδήποτε σημείο, καθώς οι δρόμοι της περιοχής ήταν στρωμένοι με χιόνι.

Εμφανίζεται να κάνει ντόνατ σε έναν χώρο στάθμευσης, όχι πολύ μακριά από άλλα οχήματα, ενώ σε κάποιο σημείο περιστρέφεται την ώρα που ντριφτάρει, χωρίς βέβαια να προκαλείται ζημιά στο ίδιο το αυτοκίνητο, ή σε κάποιο άλλο, περαστικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο τον Woyshnis Media, ο οποίος δημοσίευσε το video στο YouTube, σπίνιαρε μπροστά σε έναν Σερίφη της περιοχής, την ώρα που εισερχόταν σε έναν κυκλικό κόμβο, χωρίς φυσικά να δέχεται οποιουδήποτε είδους επίπληξη.

Δείτε την Testarossa να κάνει παντιλίκια στο χιόνι: