Subaru Crosstreck 2020: Η extreme εκδοχή του XV


Πρόκειται για το γνωστό SUV της Subaru που διεθνώς (όπως και στα μέρη μας) πωλείται με την ονομασία XV.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: Crawford Performance
  • 4/6/2020

Το XV είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά SUV που μπορεί να αποκτήσει κανείς. Το γιατί μπορείτε να το μάθετε στην σχετική μας δοκιμή. Από εκεί και πέρα ο καθένας θα μπορούσε να το αναβαθμίσει σύμφωνα με τις ανάγκες του και τις εκτός δρόμου δυνατότητες που θα ήθελε να έχει στην διάθεση του.

Βέβαια υπάρχουν και ακραίες περιπτώσεις όπως αυτή που μας δείχνει η βρετανική Crawford Performance η οποία μετέτρεψε το XV σε ένα αγωνιστικό off-roader. Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες το «πακέτο» είναι βαμμένο στα racing χρώματα της Subaru και της Grabowski Brothers Racing που συμμετέχει σε αγώνες στις ΗΠΑ.

Από τα σημεία που ξεχωρίζουν είναι τα χωμάτινα λάστιχα και η ακόμη μεγαλύτερη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος. Από εκεί και πέρα στο μπροστινό μέρος υπάρχει ένα διακριτικό bull-bar και μια τριπλέτα από προβολείς για ασφαλείς νυχτερινές εξορμήσεις. Εννοείται πως στα πλαϊνά υπάρχουν μπάρες που λειτουργούν και ως σκαλοπάτια, ενώ υπάρχουν και κάποια πλαστικά για να προστατεύουν το αμάξωμα από τα χαλίκια κ.α.

Πάντως, μην περιμένετε και πολλά από το δίλιτρο μοτέρ που με κάποιες επεμβάσεις στην εισαγωγή του αέρα και στον ψεκασμό καταφέρει να φτάνει σε ισχύ τα 170 άλογα. Τα οποία περνούν στο «συμμετρικό» σύστημα τετρακίνησης μέσω κιβωτίου CVT. Όπως και να έχει πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα μετατροπή με άρωμα που μας θυμίζει νόσταλγες εποχές της Subaru από το WRC.