Αυτό είναι ένα ηλεκτρικό Ford Bronco!


ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ BRONCO ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ (ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΗΡΩΝΟΥΝ) ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/4/2020

Για την Ford και για πολλούς Αμερικάνους το ολοκαίνουργιο Bronco είναι το επόμενο «big next thing» στην αγορά του αυτοκινήτου. Αλλά αυτό το αρχέτυπο Ford Bronco είναι ένα ακόμη κλασικό αυτοκίνητο που αποτάσσεται το συμβατικό του σύστημα πρόωσης για χάρη ενός ηλεκτρικού.

Και ενώ θα περίμενε κανείς πως το νέο σύστημα θα αποτελούσε μία μεταμόσχευση από π.χ. το νέο Mach-E το ηλεκτρικό Bronco έχει κινητήρα από την Electric GT και μπαταρίες από Tesla με προσφερόμενη αυτονομία στα περίπου 320 km. Μάλιστα τα μοτέρ είναι δύο ώστε να υπάρχει κίνηση στους τέσσερις τροχούς, όπως ίσχυε στο αυθεντικό Bronco.

Την όλη μετατροπή έχει αναλάβει η εταιρία Bronco Gateway (σ.σ. οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές) και θα κατασκευάσει μόλις 2 τέτοια ηλεκτρικά αυτοκίνητα για λογαριασμό της Omaze (μια εταιρία με κληρώσεις που το 60% των εσόδων της πάνε σε φιλανθρωπικό σκοπό) που θα πραγματοποιήσει μια σχετική κλήρωση. Μάλιστα μαζί με ένα μπόνους 20.000 δολαρίων το όφελος για τον κάθε τυχερό της κλήρωσης ανέρχεται στις 301.548 δολάρια!

Πάντως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα Bronco γίνεται ηλεκτρικό. Η Zero Labs Automotive από την Καλιφόρνια είχε κάνει μια ανάλογη μετατροπή (την οποία βλέπετε στην παρακάτω εικόνα) και χάρη και στην προσθήκη αρκετού ανθρακονήματος ζητούσε ως τελική τιμή περίπου 185.000 δολάρια.