Αυτό είναι επίσημα το νέο Opel Astra - Πόσο κοστίζει


Προσκεκλημένοι από την Opel Hellas, παρακολουθήσαμε την αποκλειστική διαδικτυακή παρουσίαση του νέου Opel Astra για επιλεγμένα Μέσα από την Ελλάδα. Μάθετε τι νέο κομίζει ένα από τα πιο διάσημα μικρομεσαία στην Ευρώπη και τη χώρα μας.

  • 1/9/2021

Η Opel επιταχύνει δραματικά το ρυθμό της. Μετά τα Corsa, Crossland, Mokka και την πρόσφατη παρουσίαση του νέου Opel Grandland ήρθε η ώρα να συμπληρωθεί το παζλ με την πλήρη παρουσίαση του εντελώς νέου Astra. Κάνοντας μας μια δίλεπτη παρουσίαση των ιστορικών της στιγμών από το πρώτο όχημά της, ένα ποδήλατο, μέχρι και τα Astra τελευταίας γενιάς, ήρθε και η πλήρης, παγκόσμια αποκάλυψη του νέου Astra.

Την παρουσίαση έκανε ο νέος CEO της Opel Uwe Hochgeschurtz ο οποίος –δικαίως- ανέφερε ότι για πρώτη φορά το σήμα της Opel (ο κεραυνός) δικαιολογεί απολύτως το σήμα με τον εξηλεκτρισμό του μοντέλου. Η ομιλία του περιείχε στοιχεία για την είσοδο της γερμανικής φίρμας στην Κίνα αλλά και σαφείς  αναφορές στη γερμανική ποιότητα και σχεδίαση των μοντέλων της Opel. Παρών ήταν και ο πρεσβευτής της μάρκας διάσημος προπονητής της Liverpool, Jurgen Klopp ο οποίος κατέφτασε επί σκηνής ως επιβάτης με χαλαρό στιλ, look (και πιο…fit).

Το νέο Astra

Εξηλεκτρισμένο για πρώτη φορά, υποδέχεται πλήρως τις συνέργειες με την Stellantis και τις μηχανολογικές λύσεις των Peugeot/Citroen κάνοντας χρήση της πλατφόρμας  EMP2, πάνω στην οποία βασίζεται και το νέο Peugeot 308. Οι αλλαγές για το γερμανικό μικρομεσαίο στις διαστάσεις είναι μικρές, αρχίζοντας από το μήκος των 4,374 μέτρων, το νέο Astra είναι 4,0 mm μακρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο, παρά το αυξημένο μεταξόνιο των 2.675 mm ( 13 mm περισσότερα από το προηγούμενο μοντέλο) αλλά και 14% πιο στιβαρό από το προηγούμενο Astra.

Ο χώρος αποσκευών εξακολουθεί να προσφέρει χωρητικότητα 422 λίτρων.  Οι αλλαγές όμως στη σχεδίαση είναι τεράστιες καθώς πλέον το νέο μοντέλο υιοθετεί τη μάσκα Vizor που πρωτοείδαμε στο Mokka και όχι μόνο.

Όπως ανέφερε ο Mark Adams, υπεύθυνος καινοτομιών της Opel αλλά και στελέχη της σχεδιαστικής ομάδας του ήθελαν να ακολουθήσουν απλότητα γραμμών, δυναμισμό για τη δημιουργία ισχυρής προσωπικότητας (και designed in Germany). Με λεπτά σχεδιαστικά φωτιστικά σώματα LED Intelli-Lux LED Pixel Light με 168 στοιχεία LED, όπως τα είδαμε και στο Grandland και την ονομασία Astra να κοσμεί το πίσω μέρος.

Με το νέο ταμπλό Pure Panel, το εσωτερικό εκσυγχρονίζεται δραματικά με το νέο ενιαίο οπτικά σύνολο δύο οθονών 10,0 ιντσών του ψηφιακού πίνακα οργάνων και του συστήματος infotainment, με τους μοναδικούς φυσικούς διακόπτες να βρίσκονται κάτω από την κεντρική οθόνη για άμεση πρόσβαση στα επιμέρους συστήματα. Υψηλή τεχνολογία με τέσσερις κάμερες, πέντε αισθητήρες ραντάρ και υπερηχητικούς αισθητήρες φροντίζει για την ασφάλεια των επιβατών ενώ, όπως πάντα, τα καθίσματα φροντισμένα από ορθοπεδικούς και εγκεκριμένα από τον φορέα AGR

Σε εκδόσεις βενζίνης, πετρελαίου, plug-in και αμιγώς ηλεκτρικό, καθώς θα είναι επίσης διαθέσιμο ως Astra-e από το 2023, το νέο γερμανικό μικρομεσαίο θα αποδίδει από 110 έως 225 ίππους. Οι τιμές ξεκινούν από τα 22.465 ευρώ στη Γερμανία, παραγγελίες τον Οκτώβριο και παραδόσεις πριν το τέλος του έτους. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν και το Opel Grandland αλλά και –στατικά- το ηλεκτρικό Opel Manta e.