Αυτό είναι το απόλυτο Suzuki Jimny!


Ο κυριότερος λόγος που πολλοί αγόραζαν το Suzuki Jimny δεν ήταν άλλος από τις εκτός δρόμου ικανότητές του. Τώρα, με τη βοήθεια της Delta 4x4 και της Avus Auto αυτές απογειώθηκαν.

  • 3/11/2021

To Suzuki Jimny είναι γνωστό για τις εκτός δρόμου ικανότητές του. Τόσο που ίσως ήταν και το ικανότερο εκτός δρόμου 4x4 που μπορούσε να αγοράσει κανείς σε προσιτή τιμή. Τώρα, με την παρέμβαση και τις μετατροπές της Delta 4x4 και της Avus Auto οι off road δυνατότητες του Jimny πάνε σε άλλο επίπεδο.

Το σύστημα τετρακίνησης του Jimny, οι «κοντές» σχέσεις υποπολλαπλασιασμού και φυσικά το χαμηλό βάρος μαζί με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, ήταν οι βασικοί λόγοι που ανέκαθεν το ιαπωνικό τετρακίνητο μοντέλο φημιζόταν για την ικανότητα του να κινείται με χαρακτηριστική ευκολία σε κάθε είδους επιφάνειες στο χώμα, τη λάσπη ή ακόμα και στο χιόνι.

Με την παρέμβαση όμως των Delta 4x4 και η Avus Auto, το Jimny  έγινε ακόμα καλύτερο και οι εκτός δρόμου δυνατότητες του ιαπωνικού μοντέλου απογειώθηκαν. H πρώτη και αναμφίβολα σημαντικότερη αλλαγή είναι η τοποθέτηση έκκεντρων αξόνων μετάδοσης, οι οποίοι αύξησαν περαιτέρω την απόσταση από το έδαφος, το λεγόμενο ground clearance. Έτσι, με τα νέα εξαρτήματα και τους μεγαλύτερους τροχούς, η απόσταση από το έδαφος για το «βελτιωμένο» Jimny  είναι πλέον στα 40 εκατοστά. Χωρίς δε τις ράγες οροφής, το ύψος παραμένει στα 1,80 μέτρα.

Οι υπόλοιπες παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί αφορούν τα νέα φτερά των τροχών, ενώ προαιρετικά μπορεί κανείς να επιλέξει και τα μεταλλικά προστατευτικά του αμαξώματος.

Η Avus Auto θα κατασκευάσει συνολικά 12 αντίτυπα του Jimny με τους έκκεντρους άξονες μετάδοσης. Η Delta 4x4αναλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα και την εμφανισιακή αναβάθμιση. Για να ενισχύσει την off orad εμφάνιση, η εταιρεία τοποθετεί μαύρες ζάντες 18 ιντσών με σχέδιο οκτώ οπών και ελαστικά παντός εδάφους.

Το βελτιωμένο Suzuki Jimnyπροσφέρεται στην αγορά της Γερμανίας και της Ελβετίας με τιμή που ξεκινά από τα 56.000 ευρώ, όταν η τιμή της εργοστασιακής έκδοσης του στη γερμανική αγορά ξεκινά από τα 21.915 ευρώ.