Αυτό είναι το Ford GT 40 που κέρδισε το Le Mans το 1966! (Video)


Αυτό ακριβώς το αυτοκίνητο με αριθμό σασί Ρ/1046 είναι εκείνο που κέρδισε τον ιστορικό αγώνα του 1966 και που έγινε αντικείμενο της ταινίας "Κόντρα σε όλα" που ξεκινά σε λίγες ημέρες την προβολή της και στην Ελλάδα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/11/2019

Πρόκειται αναμφίβολα για μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές στην ιστορία της αυτοκίνησης, και σίγουρα ένα ιδανικό σενάριο για την ταινία "Κόντρα σε Όλα" που βγαίνει την ερχόμενη Πέμπτη στις ελληνικές αίθουσες, με την χορηγία του Car And Driver.

O λόγος φυσικά για την διαμάχη μεταξύ Ford και Ferrari και την μεγάλη κόντρα που οδήγηση στην ιστορική επικράτηση της Ford επί της φημισμένης ιταλικής μάρκας.

Στο video που παραθέτουμε βλέπουμε ακριβώς εκείνο το αυτοκίνητο που πήρε την πρωτιά στο Le Mans του 1966. Πρόκειται για το αυτοκίνητο με το πλαίσιο P/1046, και το GT 40 MKII το οποίο είχε όλο αυτό το ιστορικό φορτίο πίσω του να αποδείξει στον Ferrari ότι η Ford ήταν ικανή να τον κερδίσει και μέσα στο δικό του παιχνίδι.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, μετά τη νίκη του στον αγώνα αποσύρθηκε και από τότε πέρασε από διάφορους ιδιοκτήτες. Ο τελευταίος που το απέκτησε ήταν ο Rob Kauffman της εταιρίας RK Motors το 2014, ο οποίος ξόδεψε χρόνο (πάνω από 4.000 ώρες) και πολύ χρήμα για να το ξαναφέρει στην ορίτζιναλ κατάσταση. 

Από τότε παραμένει ένα όχημα επίδειξης και ιστορικών αναμνήσεων για την Ford, ενώ την περασμένη εβδομάδα έκανε και την δική του παρουσία στο red carpet στο Los Angeles κατά την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στην Αμερική.