Αυτό είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις μοντέλο της Mercedes-AMG


Ο σπορ βραχίονας της Mercedes-Benz δεν... καταλαβαίνει από κρίση, με τα στοιχεία να αποτυπώνουν εντυπωσιακή άνοδο στις πωλήσεις των μοντέλων του. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MERCEDES-BENZ, ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/10/2023

Το 2023 έχει αποδειχθεί μια χρονιά τεράστιας προόδου κι εκρηκτικών οικονομικών επιδόσεων για πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι πωλήσεις των περισσότερων εταιρειών παρουσιάζουν άνοδο σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, αφού γενικότερα έχει σημειωθεί αύξηση στην αγορά νέων αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Κοιτάζοντας τα στοιχεία που παρέχονται από την JATO Dynamics, βλέπει κανείς ότι ένας συγκεκριμένος τομέας τα έχει πάει εξαιρετικά φέτος. Πρόκειται για την κατηγορία των οχημάτων υψηλών επιδόσεων, η οποία «ανθίζει» στην Ευρώπη, μέσα από δύο κυρίαρχους κατασκευαστές.

Στην κορυφή βρίσκεται η BMW, και πιο συγκεκριμένα το τμήμα M της εταιρείας. Σύμφωνα με την αναφορά, περισσότερο από 19.600 νέες μονάδες μοντέλων της BMW M πουλήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του έτους στην Ευρώπη. Αυτό αποτελεί επίδοση-ρεκόρ, ειδικά συγκριτικά με το 2022, αφού οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 58% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ένα από τα προϊόντα του τμήματος M που έκαναν τον μεγαλύτερο πάταγο στην Ευρώπη ήταν η BMW XM, η οποία παρά το υψηλό της κόστος, κατάφερε να «αγγίξει» το αγοραστικό κοινό.

Όπως θα περίμενε κανείς, οι Γερμανοί βρήκαν απέναντί τους τους συμπατριώτες τους. Οι άνθρωποι της Mercedes-AMG είδαν τις πωλήσεις επίσης να εκτοξεύονται κατά 57% συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2022, φτάνοντας τις 13.700 μονάδες για το πρώτο εξάμηνο. Αυτή η επίδοση ήταν αρκετή για να τους δώσει τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη.

Το μοντέλο που «κουβάλησε» αυτό το αποτέλεσμα στις πλάτες του ήταν η Mercedes-AMG G63, η οποία ήταν υπεύθυνη για σχεδόν το 25% των νέων μονάδων που κατέληξαν στα χέρια των πελατών της εταιρείας. Κι η AMG SL έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων, χωρίς όμως να αγγίζει τους αριθμούς της G63.