Αυτό είναι το νέο Citroen C4 X!


Η Citroen αποκάλυψε το νέο C4 X και το αμιγώς ηλεκτρικό e-C4 X, σε μία νέα μορφή αμαξώματος συνδυάζοντας πολλά στοιχεία από fastback, sedan και SUV.

  • 29/6/2022

Η Citroen αποκαλύπτει το νέο C4 X και το αμιγώς ηλεκτρικό e-C4 X, φέρνοντας μία πολύ ελκυστική και φρέσκια σε σχεδίαση εναλλακτική πρόταση που συνδυάζει πολλά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά από fastback, sedan και SUV.

Ακολουθώντας τα βήματα του ολοκαίνουργιου Citroen C5 X, η σχεδίαση των νέων e-C4 X και C4 X θέλει να προσφέρει στους πελάτες της γαλλικής εταιρείας ένα σχεδιαστικό «μίγμα» που συνδυάζει την κομψή σιλουέτα ενός fastback, με την μοντέρνα εμφάνιση ενός SUV και τη διαχρονική κομψότητα και ευρυχωρία ενός sedan μοντέλου.

Με μήκος 4.600 mm, τα νέα ë-C4 X και C4 X τοποθετούνται στη γκάμα της Citroen ανάμεσα στα C4 C-Cross και C5 X. Το μεταξόνιο των 2.670 χιλιοστών είναι ίδιο με το C4 C-Cross, καθώς και τα δύο βασίζονται στην πλατφόρμα CMP της εταιρείας. Με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,29 Cd, η αεροδυναμική απόδοση έχει βελτιστοποιηθεί, κάτι που προσφέρει όφελος και στην αυτονομία, αλλά και την οικονομία του καυσίμου.

Κοιτώντας τα νέα μοντέλα από το πλάι, η δυναμική γραμμή της οροφής ρέει απρόσκοπτα από την κορυφή του παρμπρίζ έως το επάνω μέρος του πορτμπαγκάζ, δημιουργώντας μια fastback σιλουέτα. Η διαμόρφωση του πίσω μέρους κρύβει έξυπνα τις διαστάσεις του αμαξώματος και ιδιαίτερα το μήκος, χάρη στο οποίο ο χώρος των αποσκευών φτάνει τα 510 λίτρα.

Στο εσωτερικό των νέων Citroen ë-C4 X και C4 X ο στόχος είναι οι επιβάτες να απολαμβάνουν μια απαράμιλλη αίσθηση άνεσης και ευρυχωρίας χάρη στο πρόγραμμα Citroen Advanced Comfort, με τα Advanced Comfort Καθίσματα και την ανάρτηση με Progressive Hydraulic Cushions.

Με έως και 20 προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης κάτω από την «ομπρέλα» του ADAS, του συστήματος που εξελίχθηκε για τη βελτίωση της ασφάλειας κατά την οδήγηση, τα νέα ë-C4 X και C4 X έρχονται εξοπλισμένα με αυτόματο φρενάρισμα και ειδοποίηση κινδύνου, αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2 με Adaptive Cruise Control που αναλαμβάνει και τη στάση, αλλά και την επανεκκίνηση του αυτοκινήτου στο μποτιλιάρισμα, σύστημα παρακολούθησης της κόπωσης του οδηγού, προειδοποίηση για την ακούσια αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας, και πολλά άλλα.

Το νέο C4 X θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης και diesel, τα PureTech και BlueHDi σύνολα, με απόδοση ισχύος από 100 έως 130 ίππους και μετάδοση με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων ή αυτόματο 8 σχέσεων.

Για το αμιγώς ηλεκτρικό ë-C4 X, η Citroen προσφέρει 8ετή εγγύηση (ή 160.000 χιλιόμετρα) για την καλή λειτουργία της μπαταρίας του αυτοκινήτου, διασφαλίζοντας το 70% της χωρητικότητας των 50kWh της. Χάρη στην τεχνολογία των 400V που εξασφαλίζει η προηγμένη πλατφόρμα του μοντέλου, η γρήγορη φόρτιση είναι πραγματικά γεγονός. Στο 80% η φόρτιση της μπαταρίας φτάνει μόλις σε 30 λεπτά της ώρας, χρησιμοποιώντας ταχυφορτιστή DC 100 kW, κάτι που σε πρακτικό επίπεδο σημαίνει πως κάθε λεπτό σύνδεσης στον ταχυφορτιστή, το νέο ë-C4 X «κερδίζει» 10 χιλιόμετρα αυτονομίας. Η αυτονομία του νέου ë-C4 X φθάνει τα 360 χιλιόμετρα κατά το πρότυπο WLTP.

Τα νέα ë-C4 X και C4 X θα κατασκευαστούν αποκλειστικά στην Ευρώπη, στις εγκαταστάσεις της Stellantis, στο Villaverde της Μαδρίτης στην Ισπανία, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν στις αρχές του 2023.