Αυτό είναι το νέο... εταιρικό αυτοκίνητο του Lewis Hamilton (βίντεο)


Τι μπορεί να κάνει ένας παγκόσμιος πρωταθλητής Formula 1 στον ελεύθερο χρόνο του; Αυτό που ξέρει να κάνει καλά, με το πιο απόλυτο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει το 2021.

  • 14/12/2020

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 ολοκληρώθηκε. Νικητής, για μία ακόμη χρονιά η ομάδα της Mercedes, με πρώτο οδηγό τον Βρετανό Lewis Hamilton. Μετά από τις σαμπάνιες της νίκης, μετά τις συνεντεύξεις των δημοσιογράφων και τους χαιρετισμούς μεταξύ των μελών της ομάδας τι απομένει; Εάν απαντήσατε χρόνος για ξεκούραση και για να απολαύσει κανείς την επιτυχία, κάνετε λάθος, καθώς ο πρωταγωνιστής μας έχει άλλα πλάνα για τη συνέχεια.

Σε ένα promo βίντεο που ανέβασε η Mercedes-AMG στο κανάλι της στο YouTube, μας προετοιμάζει για τη μεγάλη αποκάλυψη του 2021. Η AMG One είναι έτοιμη, με τον Hamilton να φοράει την αγωνιστική του στολή για να την πάει μία γρήγορη βόλτα. After Work, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος.

Το νέο Hypercar της Γερμανικής εταιρίας εφοδιάζεται με ένα κινητήρα της Formula 1 (συγκεκριμένα της Mercedes F1 W06) ικανό να γυρνάει στις 11.000 σ.α.λ. αυτός, σε συνεργασία με τέσσερις ακόμη ηλεκτροκινητήρες, φροντίζουν να προσφέρουν ισχύ ανώτερη των 1.000 PS (1.200PS, σύμφωνα με άλλες πηγές). Όντας ένα «μονοθέσιο» με άδεια κυκλοφορίας για το δρόμο, η AMG One είναι με διαφορά η πιο γρήγορη Mercedes που έχει παρουσιαστεί ποτέ. Και ίσως και το πιο γρήγορο αυτοκίνητο γενικά.

Τα 1:19 λεπτά του βίντεο είναι αρκετά για να χαζέψουμε ορισμένα από τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου, τα προγράμματα οδήγησης και τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα. Εδώ κρατάμε και ένα δεύτερο μήνυμα, ότι η Mercedes-AMG περνάει σιγά σιγά στην φάση της ηλεκτροκίνησης. Εντός του ερχόμενου έτους, πέρα από την AMG One θα δούμε επίσης την AMG GT 73e, καθώς και ένα ακόμη plug-in ηλεκτρικό μοντέλο, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί.