Αυτό είναι το νέο Ford Bronco Raptor (video)


Η Ford παρουσίασε και επισήμως την Raptor έκδοση του Bronco, με σημαντικές βελτιώσεις που το μετατρέπουν στην κορυφαία off-road πρόταση της εταιρείας. Δείτε το εν δράσει...

  • 25/1/2022

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο η Ford μάς είχε ενημερώσει πως ετοιμάζει να λανσάρει στην αγορά μια πιο αγριεμένη έκδοση του Bronco, την Raptor, ανοίγοντας για τα καλά την όρεξη των φίλων του off-road μοντέλου. Αυτή η στιγμή έφτασε με τη φίρμα με το μπλε οβάλ να... τραβάει το πανί και να αποκαλύπτει στο κοινό τη νέα πρόταση.

Αν και η εταιρεία παρουσιάστηκε ανέτοιμη να αποκαλύψει με κάθε λεπτομέρεια τα τεχνικά χαρακτηριστικά, έγιναν γνωστά αρκετά στοιχεία που σχηματίζουν τη μεγάλη εικόνα του νέου μοντέλου. Στη θέση του V6 κινητήρα 2.7 λίτρων της στάνταρ έκδοσης έχει μπει ένα τρίλιτρο V6 σύνολο με διπλό turbo που αποδίδει τουλάχιστον 400 PS και 563 Nm ροπής, με τους ακριβείς αριθμούς να ανακοινώνονται προσεχώς.

Για κιβώτιο έχει επιλεχθεί ένα αυτόματο 10 σχέσεων με paddles για χειρισμό στο manual mode, ενώ οι άξονες προέρχονται από την Dana και έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνονται στις off-road περιπλανήσεις των νέων κατόχων. Βελτιώσεις έχει δεχθεί και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα αναρτήσεων αντλώντας στοιχεία από τους σκληροτράχηλους αγώνες Ultra4 Racing. H απόστασή του από το έδαφος ορίζεται στα 33 cm, με τη γωνία προσέγγισης να είναι 47.2 μοίρες, η γωνία διαφυγής 40.5 μοίρες και η γωνία ράμπας 30.8 μοίρες. Την ίδια στιγμή αναφέρεται πως το Bronco Raptor μπορεί να διασχίσει νερό βάθους έως και 94 cm.

Εξωτερικά παρουσιάζεται πιο φαρδύ κατά 25 εκατοστά χάρη στα επιβλητικά φτερά, οι ζάντες είναι 17 ιντσών ενώ για ελαστικά έχουν επιλεχθεί τα BFGoodrich K02 των 37 ιντσών, με την Ford να τονίζει ότι είναι τα μεγαλύτερα που «φοράει» εργοστασιακό SUV στις ΗΠΑ. Το σύνολο γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό με τη νέα μάσκα που φέρει ανάγλυφο με την επωνυμία της κατασκευάστριας, το επανασχεδιασμένο καπό, ενώ οι μεγάλοι γάντζοι ρυμούλκησης συμπληρώνουν ιδανικά την «αγριεμένη» εμφάνιση. Στους διαθέσιμους χρωματισμούς υπάρχει και το πολυπόθητο Code Orange, στο εσωτερικό υπάρχει οθόνη 12 ιντσών, ένα νέων διαστάσεων τιμόνι, αναβαθμισμένα καθίσματα σχεδιασμένα από την Ford Performance, ενώ στον βασικό εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται και το High Package.

Η παραγωγή του Ford Bronco Raptor θα είναι περιορισμένη με την αρχική τιμή να ορίζεται στις ΗΠΑ κοντά στις 70.000 δολάρια. Οι παραγγελίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Μάρτιο ενώ οι πρώτες παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δείτε το Ford Bronco Raptor εν δράσει…