Αυτό είναι το νέο Volkswagen Golf R


Το νέο Volkswagen Golf R βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο εξέλιξής του και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα τον προσεχή Ιούλιο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: CAR AND DRIVER ΗΠΑ.
  • 14/2/2020

Η Volkswagen άργησε σχετικά να παρουσιάσει την όγδοη γενιά του Golf αλλά φαίνεται να επιταχύνει τον ρυθμό δημιουργίας των σπορ εκδόσεων του δημοφιλούς μοντέλου της. Έτσι, το νέο Golf GΤI θα παρουσιαστεί επίσημα στις αρχές Μαρτίου, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ενώ τον Ιούλιο αναμένεται η πρώτη εμφάνιση του Golf R, της κορυφαίας έκδοσής του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ στο Goodwood.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο τετρακύλινδρος 2.0 TSI κινητήρας του νέου Golf R θα αποδίδει περισσότερους από 330 PS. Στις φωτογραφίες από τις δοκιμές εξέλιξής του βλέπουμε ότι το αμάξωμά του δεν διαφέρει σημαντικά από αυτό της απλής έκδοσης του γερμανικού μοντέλου. Τα στοιχεία που το προσδιορίζουν είναι η περισσότερο σπορ διαμόρφωση της μάσκας, η διαφορετικής σχεδίασης τροχοί και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Φυσικά, το καινούργιο Volkswagen Golf R θα είναι τετρακίνητο, θα διαθέτει το ψηφιακό «περιβάλλον» στο εσωτερικό του και υψηλό επίπεδο συστημάτων ασφάλειας.

ΠΗΓΗ: CAR AND DRIVER ΗΠΑ.