Αυτό είναι το νέο, υβριδικό supercar της McLaren


Τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου, υβριδικού supercar έδωσε στο φως της δημοσιότητας η McLaren, προαναγγέλλοντας την άφιξή του μέσα στην επόμενη χρονιά.

  • 6/10/2020

Το επόμενο supercar της McLaren θα είναι υβριδικό. Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία είναι αναγκασμένη να εναρμονιστεί με τα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπής ρύπων, εντάσσοντας την υβριδική τεχνολογία στο οπλοστάσιό της.

Το υβριδικό σύνολο θα βασίζεται σε έναν V6 κινητήρα βενζίνης ενώ θα διαθέτει τουλάχιστον ένα ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο θα κινεί το βρετανικό supercar με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Νέο θα είναι και το πλαίσιο της υβριδικής McLaren, κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και προσαρμοσμένο στην ανάγκη φιλοξενίας ηλεκτροκινητήρων και συσσωρευτών ηλεκτρικής ενέργειας.

Τόσο το πλαίσιο όσο και το υβριδικό σύνολο θα κατασκευάζονται από την ίδια τη McLaren, η οποία πρόσφατα αναζητούσε τον τρόπο ώστε να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κεφάλαια που θα της επιτρέψουν να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της.

Μάλιστα, η βρετανική φίρμα δεν είχε διστάσει να βάλει πωλητήριο ακόμα και στις ίδιες της εγκαταστάσεις, γεγονός που προκάλεσε αίσθηση.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, το νέο, υβριδικό μοντέλο θα αποτελέσει για τους Βρετανούς μια ανάσα ζωής, γεφυρώνοντας το χάσμα ανάμεσα στην McLaranen GT και στην 720S.

Το λανσάρισμά του τοποθετείται από τους Βρετανούς μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, γεγονός που επιβεβαιώνουν και οι φωτογραφίες από τις δοκιμές εξέλιξής του.