Πωλούνται οι εγκαταστάσεις της McLaren στο Woking


H McLaren πρόκειται να πουλήσει τις εμβληματικές εγκαταστάσεις της στο Woking, με σκοπό να βρει χρήματα για να αντιμετωπίσει την οικονομική ζημιά που προκλήθηκε και εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 11/9/2020

Όπως έγινε γνωστό, τα στελέχη της McLaren ζήτησαν τη συνεργασία του μεσιτικού γραφείου «Colliers» με σκοπό να πουλήσουν τις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ποσό που ζητούν είναι τουλάχιστον 200.000.000 λίρες στερλίνες (περίπου 216.500.000 ευρώ). Το κτήριο βρίσκεται στο Woking, όπου είναι η έδρα της. Εγκαινιάστηκε το 2003 και διακρίνεται για τον σχεδιασμό του από τον γνωστό αρχιτέκτονα κ. Norman Foster, την χρηστικότητά του και την ενσωμάτωσή του στον περιβάλλοντα χώρο. Βρίσκεται πλάι σε μια τεχνητή λίμνη και κατά καιρούς έχει αποτελέσει το σκηνικό για κινηματογραφικές ταινίες μεταξύ των οποίων και το «Fast and Furious».

Το «McLaren Technology Centre», όπως ονομάζεται, είναι ένα από τα πιο εμβληματικά στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Εκπρόσωπος της εταιρείας σχολίασε σχετικά: «Η ενδεχόμενη πώληση και εκμίσθωση των κεντρικών εγκαταστάσεών μας και το γεγονός ότι απευθυνθήκαμε σε τράπεζες για να μας συμβουλεύσουν για τη ρύθμιση των χρεών μας και την αύξηση της ρευστότητάς μας, είναι μέρος του ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου αναχρηματοδότησης που ανακοινώσαμε νωρίτερα, εντός της χρονιάς.

»Βάσει των βραχυπρόθεσμων μέτρων που λάβαμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα μας προσφέρουν έναν ισχυρότερο ισολογισμό και θα διασφαλίσουν ότι ο Όμιλος McLaren διαθέτει μια βιώσιμη πλατφόρμα για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και επενδύσεις. Η προτεινόμενη πώληση και επαναμίσθωση αντικατοπτρίζει τις βέλτιστες πρακτικές μεταξύ κορυφαίων εταιρειών και δεν θα έχει αντίκτυπο στις καθημερινές μας δραστηριότητες. Το “McLaren Campus”, που περιλαμβάνει το Κέντρο Τεχνολογίας, το Κέντρο Παραγωγής και το Κέντρο Έρευνας, είναι μια εμβληματική εγκατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο που θα παραμείνει το σπίτι μας στο μέλλον», κατέληξε.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούνιο η McLaren υπέγραψε συμφωνία για λήψη δανείου 150.000.000 λιρών στερλινών (περίπου 162.300.000 ευρώ), ενώ ανακοίνωσε ότι θα απολυθούν 1.200 από τους συνολικά 4.000 εργαζόμενους σε αυτή.