Αυτό είναι το πρωτότυπο ηλεκτρικό Volkswagen ID. Aero!


Η Volkswagen αποκαλύπτει το πρωτότυπο ID. Aero, που προλογίζει το οικογενειακό ηλεκτρικό σεντάν που θα έρθει το 2023. Ρέουσα σχεδίαση για βελτιστοποιημένη αεροδυναμική και κομψές γραμμές για το αμιγώς ηλεκτρικό τετράθυρο μοντέλο που γίνεται το έκτο μέλος της οικογένειας ID. 

  • 27/6/2022

Επίσημη πρεμιέρα για το πρωτότυπο αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν Volkswagen ID. Aero, με την έκδοση παραγωγής του να αναμένεται να λανσαριστεί στις αγορές το 2023 για την Κίνα και την Ευρώπη, ενώ θα προσφέρεται παγκοσμίως στο μέλλον στην premium μεσαία κατηγορία.

Το νέο ID. Aero είναι το έκτο μέλος της οικογένειας ID. μετά τα ID.3, ID.4, ID.5 και ID.6, καθώς και το μοναδικό ID. Buzz που αποκαλύφθηκε νωρίτερα φέτος. Δυναμικό, δυνατό και με καθαρή σχεδίαση, το πρωτότυπο ID. Aero μας δίνει μία πρόγευση του πρώτου παγκόσμιου πλήρως ηλεκτρικού sedan της μάρκας. Η έκδοση παραγωγής για την Κίνα αναμένεται να ξεκινήσει να πωλείται το δεύτερο εξάμηνο του 2023, ενώ η Volkswagenσχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει την παραγωγή της ευρωπαϊκής έκδοσης στο Emden.

«Με το πρωτότυπο ID. Aero, αποκαλύπτουμε μια πρόγευση του επόμενου μέλους της οικογένειας ID. Ένα αυτοκίνητο με συναισθηματικό και ταυτόχρονα εξαιρετικά αεροδυναμικό σχεδιασμό, αυτονομία άνω των 600 χιλιομέτρων, εξαιρετικούς χώρους και premium εσωτερικό», λέει ο Ralf Brandstätter, Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen.

Το πρωτότυπο μοντέλο έχει μήκος σχεδόν πέντε μέτρα και σχεδιάστηκε βάσει αεροδυναμικών αρχών. Η οροφή έχει κλίση προς τα πίσω σε στυλ κουπέ και συμβάλλει στην επίτευξη ενός εξαιρετικού συντελεστή οπισθέλκουσας 0,23. Η αρθρωτή ηλεκτρική πλατφόρμα MEB της Volkswagenεπιτρέπει επιπλέον κοντούς προβόλους, μακρύ μεταξόνιο και εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό.

Με κομψή σχεδίαση που χαρακτηρίζεται από αεροδυναμική απόδοση, το ID. Aero μεταφέρει τη φιλοσοφία της οικογένειας ID. σε ένα σεντάν μεσαίου μεγέθους για πρώτη φορά. Το αεροδυναμικά σχεδιασμένο μπροστινό μέρος και η οροφή διασφαλίζουν ότι ο αέρας ρέει βέλτιστα πάνω από το όχημα. Οι δίχρωμοι τροχοί 22 ιντσών είναι σχεδιασμένοι σε στυλ τουρμπίνας και ενσωματώνονται πλήρως στους θόλους των τροχών. Οι κλασικές χειρολαβές θυρών αντικαθίστανται από φωτιζόμενες επιφάνειες αφής, οι οποίες μειώνουν ακόμη περισσότερο την αντίσταση του αέρα.

Το μπροστινό μέρος χαρακτηρίζεται από το τυπικό σχέδιο τύπου κηρήθρας για την οικογένεια ID. άλλο ένα διακριτικό χαρακτηριστικό που κάνει το ID. AERO να ξεχωρίζει στο πλήθος είναι η στενή φωτεινή λωρίδα που εκτείνεται οριζόντια σε όλο το πλάτος του εμπρός μέρους, αριστερά και δεξιά του φωτιζόμενου σήματος της Volkswagen και πάνω από τους προβολείς LED IQ. Light. Το πίσω μέρος διαθέτει μια εντυπωσιακή σκούρα φωτεινή λωρίδα και συστάδες πίσω φώτων LED με κυψελοειδή δομή που δημιουργούν μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

Το ID. Aero είναι εξοπλισμένο με μια μπαταρία ιόντων λιθίου με καθαρό ενεργειακό περιεχόμενο 77 kWh. Χάρη στην αλληλεπίδραση του αποδοτικού συστήματος κίνησης και των εξαιρετικών αεροδυναμικών ιδιοτήτων, το ID. Aero επιτυγχάνει αυτονομίες έως και 620 χιλιομέτρων (κατά τον κύκλο WLTP), καθιστώντας το κατάλληλο για μεγάλες αποστάσεις.

Η έκδοση παραγωγής για την Ευρώπη θα βγαίνει από τη γραμμή συναρμολόγησης στο εργοστάσιο του Emden το 2023, όπως ανακοίνωσε η Volkswagen.