Στις 27 Ιουνίου η παρουσίαση του Volkswagen ID. Aero Sedan


H Volkswagen ανακοίνωσε ότι η επίσημη παρουσίαση του νέου ID. Aero Sedan, του αμιγώς ηλεκτροκίνητου τετράθυρου μοντέλου της θα γίνει σε λίγες ημέρες από σήμερα και συγκεκριμένα στις 27 Ιουνίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 22/6/2022

Όπως είναι γνωστό, η Volkswagen έχει εξελίξει ένα αμιγώς ηλεκτρικό τετράθυρο νέο μοντέλο της το οποίο θα προορίζεται αρχικά για την κινεζική αγορά. Το ID. Aero Sedan, όπως το ονομάζει, ξεκίνησε να εξελίσσεται πριν από περίπου τρία χρόνια και η παρουσίασή του είχε προγραμματιστεί για να γίνει το πρώτο τετράμηνο του 2022.

Όμως αυτό καθυστέρησε λίγο εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και η σχετική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου, όπως ανακοινώθηκε από τη γερμανική εταιρεία. Το ID. Aero Sedan προορίζεται για αγορές στις οποίες η συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων παραμένει δημοφιλής. Όπως ανακοινώθηκε, στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική θα αρχίσει να πωλείται εντός της επόμενης χρονιάς.

Η εταιρεία δημοσίευσε μερικά νέα σκίτσα από το αυτοκίνητο στα οποία φαίνεται ότι το αμάξωμά του είναι σχετικά αεροδυναμικό και με καθαρές γραμμές. Σε αυτά, μπορούμε να διακρίνουμε ότι το πίσω μέρος του παραπέμπει σε αυτό ενός fastback οχήματος.

Τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος υπάρχει ενιαία λωρίδα LED  φώτων, ενώ ο εμπρός προφυλακτήρας έχει διαμορφωθεί με τρόπο που να δείχνει πιο «επιθετικός» σε μορφοποίηση. Το ID. Aero Sedan βασίζεται στην πλατφόρμα «MEB» και σύμφωνα με τη Volkswagen θα διαθέτει μπαταρίες οι οποίες θα του δίνουν μια μέγιστη θεωρητική αυτονομία 700 km, βάσει το Πρωτοκόλλου «WLTP».