Αυτό είναι το VW Type 2 που θα διασχίσει τις ΗΠΑ και θα καταλήξει στο Woodstock!


Εφέτος, συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη διεξαγωγή του τετραήμερου φεστιβάλ στο Woodstock και ήδη άρχισαν οι επετειακές δραστηριότητες και τα ενθύμια. Όπως αυτή η ρεπλίκα του VW Type 2.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 21/2/2019

Το «Woodstock», όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, έχει μείνει στην ιστορία για τους λόγους που έχουν καταγραφεί αλλά και για αυτούς που θεωρούν τόσο όσοι το έζησαν όσο και όσοι ονειρεύονται να το είχαν ζήσει.

Ένα από τα σύμβολά του ήταν και το ψυχεδελικά βαμμένο Volkswagen Type 2, το οποίο δημιούργησε ο καλλιτέχνης Bob Hieronimus για λογαριασμό του τότε ιδιοκτήτη του, έναν μουσικό, ο οποίος του ζήτησε να το βάψει κατάλληλα ώστε να μοιάζει με ένα «magic bus» και με αυτό να πάει με το συγκρότημά του ως το Woodstock για να παρακολουθήσει το φεστιβάλ.

Το αυτοκίνητο είχε πολυφωτογραφηθεί τότε από τους παρευρισκόμενους σε αυτό αλλά και από μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να γίνει διάσημο και να απεικονίζεται και στο εξώφυλλο του δίσκου που κυκλοφόρησε μετά το φεστιβάλ. 

Πριν από τρία χρόνια, ο Bob Hieronimus και ο Καναδός κινηματογραφιστής John Wesley Chisholm αποφάσισαν να αναζητήσουν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, να δουν σε τι κατάσταση είναι και να προσπαθήσουν να το επαναφέρουν, ενόψει της συμπλήρωσης μισού αιώνα από τη διεξαγωγή του φεστιβάλ. 

Όμως, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν βρέθηκε (ήταν ένα Type 2 του 1963) και αποφασίστηκε να χρησιμοποιήσουν ένα άλλο το οποίο να βαφτεί εξαρχής. Ξεκίνησαν μια καμπάνια αναζήτησης και τελικά βρέθηκε ένα όχημα που επίσης ήταν του 1963. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε στις φωτογραφίες. 

Το αυτοκίνητο θα περιηγηθεί στις ΗΠΑ και θα καταλήξει στο Woodstock στις 16 Αυγούστου για να είναι εκεί στις τριήμερες εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 50 ετών από τη διεξαγωγή του φεστιβάλ.