Αυτό συμβαίνει όταν μία Lamborghini πέφτει σε λάθος χέρια (video)


Τα 640 PS του V10 της Huracan Performante αποδείχθηκαν εξαιρετικά ατίθασα για τον οδηγό της, που αιφνιδιάστηκε και το... πλήρωσε ακριβά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: FACEBOOK
  • 3/1/2023

Τα εντυπωσιακά αυτοκίνητα επιδόσεων, αυτά που γνωρίζουμε ως supercars, είναι ελκυστικά για οποιονδήποτε έχει την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσει. Το υψηλό κόστος απόκτησής τους «αντανακλά» την premium και ξεχωριστή προέλευσή τους.

Η Lamborghini Huracan Performante είναι ένα τέτοιο σπορ αυτοκίνητο. Ωστόσο, με τα 640 PS που αποδίδει ο V10 κινητήρας 5,2 L, χρειάζεται και τα «κατάλληλα» χέρια, προκειμένου όχι μόνο να ξεδιπλώσει τις αρετές της στο δρόμο, αλλά πολλές φορές και να «κρατηθεί» στα όριά του. Και αν δεν τις έχεις ή αν δεν είσαι υποψιασμένος τι μπορεί να συμβεί αν πατήσεις βαθιά το πεντάλ του γκαζιού, τότε μπορεί να βρεθείς αντιμέτωπος με εκπλήξεις.

Μια τέτοια, δυσάρεστη, βίωσε και ο οδηγός μιας μπλε Huracan λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, όπως προκύπτει από video που αναρτήθηκε στη σελίδα HK (Hong Kong) Cam του Facebook, τραβηγμένο από κάμερα μέσα σε αυτοκίνητο που ακολουθούσε την Lamborghini.

Όπως βλέπουμε στο video, ο οδηγός της Huracan αυξάνει ταχύτητα πάνω σε μια γέφυρα, μέσα σε αστικό ιστό, πριν πέσει «πανικόβλητος» στα φρένα, για να αποφύγει τη σύγκρουση με ένα minibus. Ωστόσο «χάνει» το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, το οποίο χτυπά στο κράσπεδο και στη συνέχεια η προσπάθεια για «διόρθωση» έχει το τέλος που δεν ήθελε: Πέφτει πάνω στο minibus, το οποίο και παρασέρνει στον τοίχο, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Το αποτέλεσμα ήταν εκτεταμένες ζημιές στη Lamborghini, αλλά και στο minibus.