Αυτό το μοναδικό Mini «αναβαθμίστηκε» για έναν Σαουδάραβα πρίγκιπα (photos)


Μόνο οι ειδικές «τροποποιήσεις» που ο πρίγκιπας ζήτησε από την Tickford της Aston Martin, κόστισαν 56.000 ευρώ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: BONHAMS AUCTIONS
  • 24/4/2023

Ένα ιδιαίτερο Mini εκτέθηκε σε δημοπρασία πριν από λίγες μέρες από τον οίκο Bonhams και η σχεδίασή του είναι μοναδική, αποτέλεσμα της επιθυμίας ενός Σαουδάραβα πρίγκιπα.

Το συγκεκριμένο Mini 1000 HLE του 1984 τροποποιήθηκε από την Trickford, τη θυγατρική εταιρεία αμαξωμάτων της Aston Martin με βάση την ειδική παραγγελία που έγινε από τον πρίγκιπα, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Μόνο οι συγκεκριμένες αναβαθμίσεις που ζήτησε πριν από περίπου 30 χρόνια κόστισαν 56.000 ευρώ, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο οίκος Bonhams, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το αρχικό κόστος του «κανονικού» μοντέλου.

Η Tickford, άλλαξε δραστικά το εμπρός τμήμα του Mini. Πιο επιβλητική διαφοροποίηση αποτελεί, ασφαλώς, η ύπαρξη κάθετης σειράς φωτιστικών σωμάτων. Επιπλέον, η μάσκα έγινε κλειστή, τοποθετήθηκε σπόιλερ, νέοι τροχοί και μεγαλύτεροι θόλοι.

Στο εσωτερικό, δεσπόζει το κόκκινο δέρμα στα καθίσματα Recaro, ενώ το ταμπλό από ξύλο καρυδιάς προέρχεται από την Aston Martin. Το ηχοσύστημα (μιας και πρόκειται για αυτοκίνητο της δεκαετίας του ’80) διαθέτει ηχεία Clarion, ενώ το τιμόνι τοποθετήθηκε αριστερά.

Ο βρετανικός οίκος δε διευκρινίζει αν προέκυψαν αλλαγές και στον κινητήρα, αλλά σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δε συνέβη, τότε το 4κύλινδρο σύνολο των 998 cc θα αποδίδει 41 PS. Το σίγουρο είναι ότι έχει διανύσει μόλις 13.065 km.

Το συγκεκριμένο Mini ήταν «εξαφανισμένο» για σχεδόν 30 χρόνια πριν αγοραστεί, στις αρχές του 2023, από τον τωρινό ιδιοκτήτη του, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Στη συνέχεια το έδωσε για δημοπρασία. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ενώ η ημερομηνία διεξαγωγής της ήταν η 16η Απριλίου, δεν έχει γίνει γνωστό αν, τελικά, βρέθηκε αγοραστής.

Πηγή: Bonhams