Αυτό το πανέμορφο 2006 Ford GT Heritage Edition μπορεί να γίνει δικό σας (photos)


Αυτή είναι η ευκαιρία σας να προσθέσετε ένα Ford GT Heritage Edition του 2006 του... κουτιού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BRING A TRAILER
  • 25/6/2023

Το Ford GT είναι ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Συχνά εμφανίζεται σε δημοπρασίες και καταγράφει ποσά ρεκόρ, φτάνοντας μερικές φορές και τα 7 ή περισσότερα ψηφία. Η συγκεκριμένη μονάδα από το 2006 είναι ο πιο εύκολος και «φθηνός» τρόπος να μπει κανείς στην «ελίτ» του να προσθέσει στη συλλογή του μια από αυτές.

Αυτή η γενιά του Ford GT είναι ένα μοντέλο-γέφυρα, αφού συνδέει τέλεια τα αγωνιστικά GT40 της δεκαετίας του '60 με την τρέχουσα γενιά του GT. Μόλις 383 Heritage Edition κατασκευάστηκαν, κι η εν λόγω μονάδα έχει μόλις 933 km στο κοντέρ της, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της αγγελίας στο Bring A Trailer.

Το μικρό της ταξίδι στο δρόμο, τα ελάχιστα δηλαδή χιλιόμετρα που έχει διανύσει, υποδεικνύουν ότι το όχημα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Κάθε λεπτομέρεια πάνω στο πανέμορφο γαλάζιο και πορτοκαλί αμάξωμα και τους ασημί τροχούς του γυαλίζει, και πράγματι η συγκεκριμένη Heritage Edition μοιάζει σα να βγήκε μόλις από το εργοστάσιο της Ford.

Οι χρωματισμοί του αμαξώματος παίρνουν έμπνευση από το θρυλικό livery της Gulf, συνοδευόμενο από γραφικά Ford GT και μία λωρίδα που «τρέχει» στο κέντρο του οχήματος. Κάθε μέρος του GT δείχνει λες και κατασκευάστηκε μόλις, από τα HID φωτιστικά σώματα και τον μπροστινό προφυλακτήρα μέχρι τον διαχύτη και τα φρένα Brembo.

Η ίδια εικόνα επικρατεί και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Τα υφάσματα της καμπίνας, ο λεβιές ταχυτήτων και το καντράν είναι άθικτα.

Κάτω από το κάλυμμα, ο supercharged κινητήρας V8 χωρητικότητας 5,4 L βρίσκεται επίσης σε πολύ κατάσταση. Αποδίδει 500 PS και 678 Nm ροπής, με την ισχύ να διοχετεύεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων Ricardo με 6 σχέσεις.