Ήρθε το τελευταίο Ford GT με πάνω από 800 PS (photos)


H Ford παρουσίασε το νέο GT στην τελευταία έκδοσή του, που θα παραχθεί σε 67 αντίτυπα και θα έχει ισχύ άνω των 800 PS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: FORD
  • 10/12/2022

Η Ford κράτησε πραγματικά το καλύτερο για το τέλος.

Κλείνει τα μοντέλαGT με το Mk IV, με λίγα ρετρό στοιχεία εδώ κι εκεί, αλλά κατά βάση πολλή ισχύ.

Παίρνει το όνομά του από το αγωνιστικό του 1967, εξ ου και οι 67 μονάδες που θα παραχθούν, ενώ αποτελεί το τελευταίο για χρήση αποκλειστικά στην πίστα.

Ακολουθεί τη λογική του GT LM Edition που είχε κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, και ήταν η τελευταία πολιτική έκδοση του μοντέλου.

Εκείνο απέδιδε περί τα 600 PS, ενώ τώρα μιλάμε για ένα μοναδικό (κατά τη Ford) κινητήριο σύνολο Ecoboost με δύο turbo με απόδοση άνω των 800 PS, χωρίς πάντως να διευκρινίζεται αν μιλάμε για τον ίδιο V6 των 3,5 lt.

Πέραν αυτού, το νέο GT Mk IV έχει και νέο σασί, που αυξάνει το μεταξόνιο για καλύτερη συμπεριφορά στην πίστα, καθώς και αγωνιστικό σύστημα μετάδοσης από τη Multimatic, και νέα αεροδυναμικά μέρη.

Σε αυτές τις αλλαγές προσθέστε την απουσία πλάγιων καθρεπτών, τα πιο απλά φώτα μπροστά, και την τεράστια πίσωαεροτομή και τον διαχύτη, για ένα αμιγώς αγωνιστικό look.

Όποιος ενδιαφέρεται, θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να ξοδέψει περί τα 1,7 εκ. ευρώ, με τη Ford να διαλέγει έναν-έναν τους αγοραστές στο πρώτο τρίμηνο του 2023.