Αυτό το Skoda Fabia WRC είναι η ευκαιρία του καθενός να αποκτήσει ένα κομμάτι ιστορίας (photos)


Το αγωνιστικό Skoda Fabia της περασμένης 20ετίας μπορεί να γίνει το τέλειο κομμάτι στη συλλογή ενός ιδιώτη, ή και «όπλο» για τις ειδικές διαδρομές.

  • ΦΩΤΟ: Ebay.com
  • 7/2/2024

Το 2003, η Skoda αποφάσισε να αλλάξει το αυτοκίνητο με το οποίο αγωνιζόταν στο WRC, επιλέγοντας το Fabia, ένα μικρό hatchback που μέχρι τότε δεν είχε δείξει ότι μπορεί να βγάλει και μία πιο «άγρια» πλευρά.

Ομολογκαρίστηκε τον Ιούλιο του ίδιου έτους, ενώ συνολικά κατασκευάστηκαν 24 αντίτυπά του, με ένα εξ αυτών να τίθεται σε δημοπρασία στο Ebay.com.

Το Fabia WRC δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι δεν ανέβηκε καν στο βάθρο. Τις σεζόν 2003 και 2004, συμμετείχε σε 57 αγώνες, με αρκετές ελπίδες για διάκριση ως διάδοχος της Octavia WRC.

Το συγκεκριμένο παράδειγμα οδηγήθηκε από τον Didier Auriol στο Ράλλυ Αυστραλίας του 2003, τον Toni Gardermeister σε πέντε αγώνες WRC, και τον Jan Kopecky στο ΡάλλυΙσπανίας του 2004. Αφού παροπλίστηκε, η Skoda Motorsport προχώρησε σε ολική ανακατασκευή του το 2020, φέρνοντάς το στην κατάσταση που ήταν όταν ο Auriol έτρεξε μαζί του (με άλλο σασί ασφαλώς) στο Ράλλυ Σαν Ρέμο του 2003, τερματίζοντας 12ος.

Συμμορφώνεται με τους κανονισμούς της εποχής, επομένως διαθέτει 2λιτρο, 4κύλινδρο κινητήρα με turbo, απόδοσης 300 PS και ροπής στα 600 Nm. Είναι ασφαλώς τετρακίνητο, με 6τάχυτο, σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ φέρει και τρία ενεργά διαφορικά.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, στη δημοπρασία αναφέρεται πως αρχική τιμή πώλησης του αγωνιστικού είναι τα £240.000 (€280.000 με τη σημερινή ισοτιμία), με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 23 Φεβρουαρίου.

Πηγή: Ebay.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτσι θα μοιάζει η νέα Skoda Octavia που παρουσιάζεται τον Φεβρουάριο (photos)

Διαθέσιμες στην Ελλάδα οι νέες εκδόσεις του Skoda Kodiaq (τιμές-εξοπλισμός)