Έτσι θα μοιάζει η νέα Skoda Octavia που παρουσιάζεται τον Φεβρουάριο (photos)


Η Skoda ετοιμάζεται να αποκαλύψει, σε λίγες εβδομάδες, την ανανεωμένη Octavia ωστόσο ήδη αποκτούμε μια ιδέα για το πώς θα είναι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: KOLESA.RU
  • 11/1/2024

Όσο η ημερομηνία αποκάλυψης ενός νέου μοντέλου πλησιάζει, τόσο περισσότερο «εξάπτεται» η φαντασία των ανεξάρτητων σχεδιαστών του διαδικτύου, οι οποίοι προσπαθούν να αποτυπώσουν, ψηφιακά, τη σχεδίαση που αυτό θα έχει όταν παρουσιαστεί.

Πολλές φορές, μάλιστα, η έμπνευσή τους τροφοδοτείται είτε από πολύ πρόσφατες κατασκοπευτικές φωτογραφίες των μοντέλων είτε από επίσημα teaser που δημοσιεύουν οι ίδιες οι αυτοκινητοβιομηχανίες, θέλοντας να κορυφώσουν το ενδιαφέρον αλλά και την… αναμονή των ενδιαφερόμενων. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της νέας Skoda Octavia. Πριν από λίγες μέρες, οι Τσέχοι έδωσαν στη δημοσιότητα ένα μικρό teaser video, στο οποίο φαινόταν, καλυμμένο, το εμπρός τμήμα της δημοφιλούς λιμουζίνας και γνωστοποίησαν ότι θα παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο.

Όπως ίσως φανταστήκατε ήδη, αν παρακολουθείτε συχνά τις render δημιουργίες που δημοσιεύουμε στο Car and Driver, αυτό έδωσε την ευκαιρία στους σχεδιαστές του kolesa.ru να «προλάβουν» να αποτυπώσουν την επικαιροποιημένη, δική τους εκδοχή. Και λέμε «επικαιροποιημένη», γιατί είχαν «ασχοληθεί» ξανά πριν από λίγους μήνες με το συγκεκριμένο μοντέλο.

Έτσι, «βελτίωσαν» την αρχική τους πρόβλεψη, τοποθετώντας τους νέους προβολείς LED που διακρίνονταν, σε μεγάλο βαθμό, στο teaser, προσθέτοντας και την «ιδιαίτερη» σχεδίαση των φώτων ημέρας. Επιπλέον «διόρθωσαν» και κάποιες λεπτομέρειες της μάσκας, με νέες κάθετες γρίλιες.

Αρκετές διαφοροποιήσεις εμφανίζει και ο προφυλακτήρας, με μια ευρεία οριζόντια εισαγωγή αέρα στο κάτω μέρος, ενώ το λογότυπο της φίρμας είναι φωτισμένο, όπως ακριβώς και στο teaser.

Για το πίσω μέρος δεν είχαν πρόσφατο «αποκαλυπτικό» υλικό, οπότε τοποθέτησαν δικής τους έμπνευσης διαφοροποιημένα, ως προς τα εσωτερικά τους γραφικά, φωτιστικά σώματα, ενώ «φρέσκαραν» ελαφρώς και τον προφυλακτήρα. Αμφότερα είναι στοιχεία που συνήθως αλλάζουν σε μια facelift έκδοση ενός μοντέλου.

Μένει, πλέον, να φανεί πόσο σωστοί θα είναι στις προβλέψεις τους οι Ρώσοι… και δε θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ. Αν θέλετε να έχετε άμεσα μια εκτίμηση για τα ποσοστά «επιτυχίας» τους, μπορείτε να δείτε τι έχουν πετύχει με τις ψηφιακές απεικονίσεις που παρουσίασαν το 2023, σε σχέση με την μορφή που είχαν, τελικά, τα νέα μοντέλα όταν αποκαλύφθηκαν επισήμως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δοκιμάζουμε την πρακτική λιμουζίνα Skoda Octavia iV 1.4 PHEV 204PS

Ετοιμάζεται η ηλεκτρική Skoda Octavia!

Η χαλάρωση του Euro 7 δίνει «ανάσα ζωής» στο Skoda Fabia