Αυτόνομο ταξί ακινητοποιήθηκε πάνω στο πόδι γυναίκας που είχε χτυπηθεί από άλλο όχημα (video)


To αυτόνομο όχημα, βάρους 1.800 kg, αμέσως μπήκε σε λειτουργία έκτακτης ανάγκης και ακινητοποιήθηκε, παγιδεύοντας το πόδι της γυναίκας κάτω από τον τροχό! 

  • ΦΩΤΟ: CRUISE - Bax Towner
  • 5/10/2023

Όσο ο στόλος των αυτόνομων ταξί μεγαλώνει τόσο πιο συχνά θα βρίσκεται στο επίκεντρο αυτός ο νέος τρόπος μετακίνησης, ο οποίος αναπτύσσεται διαρκώς στη άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Σαν Φρανσίσκο και δυστυχώς το αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός μιας γυναίκας.

Όλα έγιναν στη συμβολή της 5ης οδού και της Market όταν μια γυναίκα προσπαθούσε να διασχίσει τη διάβαση πεζών. Στον δρόμο εκείνη τη στιγμή υπήρχε ένα μαύρο sedan και ένα αυτόνομο ταξί χωρίς επιβάτες, το ένα δίπλα στο άλλο.

Το μαύρο sedan χτύπησε τη γυναίκα δυνατά με το πλαϊνό μέρος και αυτή στη συνέχεια έπεσε στο δρόμο και βρέθηκε στην πορεία του βάρους 1.800 kg αυτόνομου ταξί το οποίο πάτησε το πόδι της με τον πίσω αριστερό τροχό, άναψε τα αλάρμ και ακινητοποιήθηκε!

Αμέσως επικράτησε πανικός ενώ λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν στο σημείο δυνάμεις της πυροσβεστικής όπου επικοινώνησαν με την εταιρεία Cruise, στην οποία ανήκει το robotaxi, ζητώντας να το θέσουν εκτός λειτουργίας. Μόλις συνέβη αυτό ξεκίνησε επιχείρηση ώστε να σηκωθεί με γερανό το αυτόνομο ταξί και να απεγκλωβιστεί η τραυματισμένη γυναίκα.

Στο σημείο έφτασαν και άνθρωποι της Cruise προκειμένου να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό της γυναίκας. Εκεί ανέφεραν στους πυροσβέστες ότι το αυτόνομο όχημα είχε μπει σε λειτουργία άμεσης ακινητοποίησης έκτακτης ανάγκης η οποία μπορεί σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση να ήταν σωτήρια, ωστόσο τη δεδομένη στιγμή προκάλεσε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό.

Αμέσως μετά τον απεγκλωβισμό η γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ξεκάθαρες αναφορές για την κατάσταση της υγείας της.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ...