Βάλαμε τη Mercedes-AMG G 63 στον διαμορφωτή και την "τερματίσαμε" – Δείτε το ποσό που έβγαλε


Επιλέξαμε τις πιο ακριβές επιλογές από μία μεγάλη λίστα με αξεσουάρ. Στόχος μας να φτάσουμε στο υψηλότερο ποσό που μπορεί να κοστίσει το θηριώδες SUV στον υποψήφιο αγοραστή του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ, ΦΩΤΟ: MERCEDES
  • 18/9/2022

Ας το παραδεχθούμε. Οι περισσότεροι φίλοι του αυτοκινήτου, κάποια στιγμή , έστω και για πλάκα, μπήκαμε στον πειρασμό να επιλέξουμε ένα πάρα πολύ ακριβό μοντέλο μέσα στον διαμορφωτή του επίσημου εμπόρου προσπαθώντας να το "τιγκάρουμε" με ακριβές επιλογές ώστε να δούμε που μπορεί να φτάσει η τιμή του. Θα μπορούσε να το παρομοιάσει κάποιος με την ευχαρίστηση που προσφέρει ένα video game.

Αυτό κάναμε και εμείς. Πήραμε το θηριώδες SUV της Mercedes-AMG, την G 63, και προσπαθήσαμε να την γνωρίσουμε λίγο καλύτερα μέσα από το επίσημο configurator του εισαγωγέα στην Ελλάδα, που μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.

Η πρώτη “πίστα” είχε την επιλογή του κινητήριου συνόλου, την "καρδιά" του οχήματος που θα μας μεταφέρει, όταν το πάρουμε στα χέρια μας. Μιλάμε για έναν πολύ σημαντικό κομμάτι του παζλ όπου δεν χωράνε τσιγκουνιές και έτσι επιλέγουμε την κορυφαία επιλογή, τον V8 των 4,0 lt με τους 585 PS και τα 850 Nm ροπής.

Η δύναμη περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβώτιου ταχυτήτων των 9 σχέσεων επιτρέποντας στο όχημα να κάνει το 0-100 km/h σε μόλις 4,5 sec και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 220 km/h.

Η κατανάλωση σε μικτό κύκλο αντιστοιχεί σε 16 lt/100 km ενώ την ίδια στιγμή οι ρύποι που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα είναι 363 g/km. Αυτή είναι η βάση μας και ήδη το "κοντέρ" έχει γράψει 301.649€, ποσό πάνω στο οποίο θα "χτίσουμε" το όχημα μας.

Στο αμέσως επόμενο βήμα έχουμε την επιλογή του χρώματος στο αμάξωμα. Κάνοντας ένας συνεχόμενο scrolling προς τις πιο ακριβές βαφές φτάνουμε στo “opalite” λευκό mango exclusive που κοστίζει 8.202,60€.

Στη συνέχεια επιλέγουμε ζάντες ελαφρού κράματος 22 ιντσών, σφυρήλατες, με 5 ακτίνες που κοστίζουν 5.077,80€ και πατώντας "συνέχεια" εμφανίζονται διάφορες προσθήκες στην εξωτερική σχεδίαση. Συνεχίζουμε να είμαστε ανοιχτοχέρηδες και επιλέγουμε ό,τι πιο ακριβό βρίσκουμε, δηλαδή τη βαμμένη οροφή σε "night black" magno έναντι 1.900,92€.

Από εκεί και πέρα προσθέτουμε ένα θερμαινόμενο παρμπρίζ για τις κρύες νύχτες του χειμώνα (585,90€) και έναν κοτσαδόρο μήπως χρειαστεί να τραβήξουμε το σκάφος για να πάμε για ψάρεμα με την οικογένεια (312,48 €).

Φτάνει η στιγμή του εσωτερικού και με τη μία επιλέγουμε το πακέτο εξοπλισμού Superior με κόστος 9.068,43€ όπου μεταξύ άλλων καλύπτει τις επιφάνειες με δέρμα Nappa και προσθέτει στο όχημά πατάκια με το λογότυπο της AMG.

Μετά περνάμε στον διάκοσμο του εσωτερικού και η επιλογή AMG Carbon των 4.557€ μας κάνει "κλικ" ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο την τιμή του υπό διαμόρφωση οχήματος.

Τσιγκουνιές δεν κάνουμε ούτε στο τιμόνι και προχωράμε με το AMG Performance από ίνες άνθρακα των 1.067,64€ ενώ μετά εμφανίζονται τα πρόσθετα στοιχεία του εσωτερικού όπου συνεχίζουμε ξανά με ό,τι πιο ακριβό υπάρχει. Μεταξύ άλλων επιλέγουμε "cherry wood" δάπεδο για τον χώρο αποσκευών (3.124,80€), πίνακα ελέγχου δύο τόνων (781,20€), designo κόκκινες ζώνες ασφαλείας (468,72€) και τασάκι για τον φίλο που δεν λέει να κόψει το κάπνισμα (58,59€).

Λίγο μετά εμφανίζονται τα πρόσθετα στοιχεία της ψυχαγωγίας όπου συνεχίζουμε στον ίδιο τέμπο επιλέγοντας το πακέτο ψυχαγωγίας πίσω επιβατών (2.604 €) και το TV-Tuner για ψηφιακή λήψη τηλεόρασης (1.302€).

Φτάνουμε στο τέλος και πάμε να δούμε τι “ζημιά” κάναμε μετά από αυτή την υπέροχη διαδρομή. Ο διαμορφωτής σταμάτησε στις 367.965,88€ όπου στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το Ειδικό Τέλος Ταξινόμησης των 120.770,61€ αλλά και ο ΦΠΑ των 47.844,24€. Κάπου εκεί κλείνουμε τη διαμόρφωση και επιστρέφουμε σιγά σιγά στην πραγματικότητα...