Beijing Radiance: Το Tesla Model S βρήκε τον -κινέζικο- μπελά του


Η Beijing παρουσίασε το πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο Radiance το οποίο αναμένεται να ανταγωνιστεί το Tesla Model S σε τεχνολογία και αυτονομία, όταν μπει σε παραγωγή

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 30/9/2020

Η BAIC Motors (Beijing Automotive Industry Holding Co., Ltd.), παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκίνητου του Πεκίνου το αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο Radiance, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει απευθείας εμπορικό ανταγωνιστή του Tesla Model S στην κινεζική αγορά. Το πρωτότυπο όχημα διακρίνεται για τη φουτουριστική σχεδίαση του αμαξώματός του, την καμπυλόσχημη οροφή του και τα φώτα LED που περιβάλλουν το εμπρός και πίσω μέρος του. Η λιτή σχεδίαση εξακολουθεί και εσωτερικά, όπου οι τέσσερις θέσεις και το μινιμαλιστικό ταμπλώ του προσδιορίζουν τη μορφή του.

Προς το παρόν, τα στελέχη της Beijing δεν έχουν δώσει τεχνικά στοιχεία που να αφορούν στον ηλεκτροκινητήρα (ή τους ηλεκτροκινητήρες) του Radiance, στη μέγιστη ισχύ και τη μέγιστη ροπή του, στις μπαταρίες του και στις επιδόσεις του. Ανακοίνωσαν, μόνο, ότι η αυτονομία του θα ξεπερνά τα 800 km (κατά το πρωτόκολλο «NEDC») και ότι θα διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4. Επίσης, δεν έδωσαν λεπτομέρειες για το πότε θα αρχίσει η παραγωγή του και εάν θα πωλείται εκτός Κίνας.