Bentley Bentayga S: Πολυτέλεια και 550 άλογα (video)


Η γκάμα της Bentley Bentayga επεκτείνεται με την Bentayga S με έναν V8 κινητήρα 550 ίππων και άκρατη πολυτέλεια.

  • 27/5/2021

Η Bentley δημιούργησε την Bentayga S, μία πιο “hot” έκδοση του πολυτελούς SUV της με στόχο να προσφέρει «αυξημένη ευελιξία και πολυτελή παρουσία». Η βρετανική φίρμα έδωσε τη σπορ πολυτελή φιλοσοφία της στη Bentayga με στοχευμένες εμφανισιακές και ουσιαστικές αλλαγές.

Στο εμφανισιακό κομμάτι, η Bentayga S ξεχωρίζει από πιο σκούρα απόχρωση στα φώτα, τα μαύρα γυαλιστερά διακοσμητικά στοιχεία και την μεγάλη πίσω αεροτομή που αυξάνει την κάθετη δύναμη και την ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες. Νέα επίσης είναι η εξάτμιση σε όψη αλλά και σε ήχο, όπως και οι ζάντες αλουμινίου των 22 ιντσών σε 3 διαφορετικούς χρωματισμούς’. Στο εσωτερικό έχει δοθεί επίσης η πρέπουσα προσοχή, με τα κόκκινα διακοσμητικά να δίνουν μία πολύ όμορφη όψη και αντίθεση σε σχέση με τη σκούρα γκρι απόχρωση των δερμάτινων επενδύσεων σε καθίσματα και ταμπλό.

Σημειώνεται ότι η Bentayga S κινείται από έναν 4,0 λίτρων V8 twin turbo κινητήρα 550 ίππων και 770 Nm ροπής που μεταφέρονται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Το πολυτελές βρετανικό SUV κάνει το 0-100 σε λιγότερο από 4,5 δευτερόλεπτα και φτάνει σε τελική ταχύτητα 290 χλμ/ώρα.

Επιπλέον αλλαγές που έχουν πραγματοποηθεί είναι η τοποθέτηση ενεργών αντιστρεπτικών και η διαφοροποίηση του συστήματος κατανομής ροπής torque vectoring, ενώ στο πρόγραμμα Sport mode προσφέρει «βελτιωμένη αίσθηση διεύθυνσης, μεγαλύτερη απόκριση στο turn-in» χάρη στην αύξηση της απόσβεσης της αερανάρτησης κατά 15%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η plug-in υβριδική Bentley Bentayga είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη και ανανεώνεται